El migcampista Roger Barnils, es va desvincular ahir definitivament del Llagostera, per petició pròpia, i va fitxar pel Prat, equip també de la Segona Divisió B. Barnils ja va estar cedit la temporada passada al Sevilla Atlètic, on no va comptar amb gaires minuts, i després de fer tota la pretemporada amb el Llagostera ahir es va desvincular del club gironí i va trobar nou destí. L'osonenc va arribar al Llagostera la temporada 2013-2014, després d'una excel·lent temporada al Manlleu, a Tercera. Aleshores, amb 19 anys, va jugar 13 partits amb l'equip a Segona B formant part de l'històric ascens a Segona. Al futbol professional, Barnils no va tenir protagonisme amb l'equip i va jugar nou estones, en total, 250 minuts a la categoria de plata. Després de la seva cessió al Sevilla i amb l'arribada de Vivancos, Barnils posava punt i final a l'etapa de blaugrana.

A l'alta d'Albert Vivancos, cedit pel Girona, ja anunciada dimarts, el Llagostera hi va afegir ahir les incorporacions de Pol Calvet (Deportivo B) i Jorge Shafa (Rayo). Era l'últim dia de mercat per acabar de perfilar les plantilles, i el conjunt d'Oriol Alsina va poder pescar un altre migcampista, Calvet, i un davanter, Shafa.

Si el problema en aquest inici de lliga era la manca de gol (1 en les 2 primeres jornades), la secretaria tècnica blaugrana ha posat encara més fil a l'agulla i als Jordà, Cano, o Pablo Sánchez s'hi afegeix més competència amb l'arribada sobre la botzina de l'exjugador del Rayo, format a l'Atlètic. Amb Vivancos, Calvet i el madrileny Shafa, els del Gironès s'asseguren un perfil de futbolista jove, amb ganes de progressar i reivindicar-se.

Amb 22 anys, i després de viure l'experiència d'una cessió a l'Hèrcules d'Alacant i a l'Hospitalet, novament el club que el té en propietat, el Girona, el torna a deixar a prèstec perquè Vivancos es faci encara més futbolista a l'exigent Segona B. Les bones relacions amb el Girona han provocat que dues de les incorporacions d'estiu dels blanc-i-vermells, Manel i el bescanoní, hagin arribat a Llagostera perquè Oriol Alsina compleixi l'ambiciós repte de tornar a Segona A.

Ahir a l'estadi Josep Pla i Arbonés de Palafrugell, Vivancos va expressar la seva satisfacció de recalar en un club de l'ambició del Llagostera. El de Bescanó va explicar que «vinc a ajudar a complir un objectiu col·lectiu. A més, aquí personalment buscaré els minuts que no hagués tingut al Girona».

Per la seva banda, Shafa, de 20 anys, un davanter centre que prové del Rayo Vallecano i que té passat al planter de l'Atlètic de Madrid, es va mostrar molt satisfet d'empendre per primera vegada una aventura a Catalunya. Shafa es va quedar sense equip després que el Servette de la Segona Divisió Suïssa renunciés a la seva contractació per un problema administratiu. El davanter ma?drileny va dir que «ha estat tot molt ràpid i no vaig dubtar ni un moment a dir sí quan vaig rebre la trucada del Llagostera».

L'últim d'arribar va ser Pol Calvet, que fitxa per una temporada amb opció a una més. Format a les categories inferiors del Barça i amb experiència a Segona, va jugar la temporada passada al Deportivo B, club que ara ha abandonat per convertir-se en l'últim reforç del nou projecte.

El Llagostera 2016-2017, amb Vivi, Pol Calvet i Shafa, va tancar ahir el capítol de fitxatges amb ni més ni menys que 19 cares noves respecte a la temporada passada.