Aquest cap de setmana dóna el tret de sortida la Segona Catalana amb tres representants altempordanesos: el dissabte (16 h) el Base Roses debuta al camp de l'Aro i l'endemà serà el torn de l'AE Roses, davant el Palafolls (16 h) a Mas Oliva, i de l'Escala contra el Cassà (17 h) en el Nou Miramar.

L'Escala, com fa tres temporades

Fitxar jugadors de la talla de Joan Ureña, Jordi Alforcea, Pol Compte o Argi és una clara mostra d’intencions per a un L’Escala que retorna a Segona Catalana després de dues temporades tocant el seu sostre, Primera. Els costaners partiran com un dels clars favorits a l’ascens, juntament amb el Banyoles, l’Abadessenc i el Palafolls, i han confiat amb l’exfutbolista Albert Gasca per encapçalar el projecte des de la banqueta. La marxa de Pere Ballart al Marroc, per vincular-se a la coordinació de l’Escola del Barça, és ocupada per l’extècnic del Farners i l’Amer amb la intenció de recuperar les sensacions de la temporada 2013/14.

Al Nou Miramar, han renovat deu jugadors, als quals cal sumar els retorns d’Alabert i, a última hora, de Pipa. A mitja pretemporada també ha arribat Gerard Mas, defensa del Girona juvenil i del Palamós el curs passat. El capítol de baixes l’encapçala Pau Ribas, que com Botxi fa un any tanca un cicle a l’Escala per fer el salt en el Peralada.

"La mentalitat de tothom és la d’intentar recuperar la Primera Catalana, però sense posar-nos excessiva pressió. Serà complicat, hi haurà força candidats i fins i tot nosaltres mateixos ens haurem de posar a prova", comenta Gasca, que afronta aquesta temporada "amb molta il·lusió, l’Escala sempre m’ha atret molt, per haver-hi jugat anys enrere i perquè en el poble hi estiuejo i hi tinc família"

Toc lleuger en el sòlid bloc del Base Roses

Tot i patir fins a l’últim dia per salvar-se, el Base Roses va acabar en un notable sisè lloc que li permetrà afrontar, a partir d’aquest cap de setmana, la cinquena temporada seguida a Segona Catalana. Acostumat a estius sense experiments, en el període d’enguany els de la Vinyassa han vist com li marxaven peces titulars com Pitu Labrador, que saltava al Figueres; Txus Quintos, que decidia baixar al Cabanes, o Gerard Muñoz. Més dolorosa ha estat l’absència de Joel Crespo, que reforça el rival veïnal, l’Agrupació Esportiva Roses, amb el qual es trobaran el 26 de novembre.

Lluny de lamentar-se, Jose Santos, tècnic del Base per setena temporada, afronta amb optimisme el curs amb una plantilla que s’oxigenarà amb les entrades destacades de David Costa i del juvenil Ivan Vargas, del Figueres, i de l’experimentat Gaby Escalona, del Vilamalla.

"Hem tingut baixes importants, però les incorporacions ens aportaran coses que no teníem. Com sempre, el nostre objectiu és la permanència i, si es pot després, quedar entre els 10 primers", explica Santos, que preveu una lliga "bastant competida, han baixat equips amb entitat com l’Escala i l’Abadessenc; d’altres s’han reforçat força bé com el Banyoles i Palafrugell; i s’hi afegeixen conjunts que ja eren a dalt, com el Palafolls".

La fórmula de l'AE Roses per assentar-s’hi

Per la seva part, l’Agrupació Esportiva Roses ha estat quatre temporades consecutives canviant de categoria i, enguany, recupera la Segona Catalana amb la intenció d’estabilitzar-s’hi. Gabri Maragall, tècnic dels rosincs, manté cinc jugadors de l’últim curs (2014/15) a Segona Catalana: Òscar González, Marc Vélez, Edu Sastre, Èric Pérez i Robert Fernández.

Després de classificar-se per a la promoció d’ascens l’últim dia i de guanyar-la contra el Sant Jaume de Llierca, els de Mas Oliva comptaran amb un bloc jove, sorgit de la base i amb jugadors que provenen de categories inferiors. Cal destacar el fitxatge de Joel Crespo, copitxitxi del seu veí, el Base Roses, i d’Ezequiel Fernández, que prové del Besalú. El darrer a incorporar-se al Roses ha estat l’extrem esquerre del Peralada juvenil Gianfranco Galli, que ha convençut Maragall després de provar-hi les últimes setmanes.

"El club sempre havia estat consolidat de Primera Regional cap amunt; intentarem fer-ho ara a Segona Catalana. La política de club és tenir gent de Roses i de la base", afirma Maragall. El tècnic escalenc subratlla que "excepte Joel Crespo i Ezequiel, la resta de fitxatges provenen de Tercera, Quarta Catalana i juvenils. La inexperiència que tenim l’haurem de compensar amb la il·lusió i la cohesió del grup. Favorits? L’Escala, Banyoles, Abadessenc i Palafolls".

Podeu ampliar la informació del futbol regional altempordanès amb les plantilles de cada equip a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.