El nou davanter del Barça, Paco Alcácer, va dir ahir que sent «una il·lusió molt gran» per ser al conjunt blaugrana, i que la bona relació que té amb alguns excompanys seus al València com Jordi Alba o André Gomes, així com futbolistes de la selecció espanyola, farà que la seva adaptació «sigui més fàcil».

Alcácer, de 23 anys, és des d'ahir nou jugador del FC Barcelona per a les pròximes cinc temporades, i recala en un equip on la zona de la davantera està ocupada «pels tres millors jugadors del món», tal com destaca el nou jugador de l'equip culer. «És un privilegi estar al costat d'aquests tres jugadors (Messi, Luis Suárez i Neymar), els tres millors del món. Intentaré aportar el meu granet de sorra per ajudar tant com pugui l'equip», va comentar el nou atacant blaugrana en declaracions realitzades als mitjans del club.

Alcácer va assegurar que després del seu fitxatge se sent «molt il·lusionat per començar aquesta nova etapa» en què espera donar «el màxim» d'ell. Va recalcar que aportarà «treball i humilitat i, sobretot, professionalitat, perquè al final el jugador que ve al Barça és perquè té molta professionalitat i humilitat», va destacar, encara que també va voler referir-se a una de les facetes per les quals ha estat contractat, «que és el gol».

El jove jugador valencià, ja com a blaugrana, va voler ser agraït amb el seu passat. «Estic molt content. Vull donar les gràcies a tots els clubs en els quals he estat i han fet possible que jo sigui aquí. Per tot allò que han fet per mi i perquè m'han format».

Arriba a canvi de 30 milions

El fitxatge d'Alcácer es va tancarper 30 milions, amb una variable de 2 en funció dels èxits col·lectius i individuals, i la seva clàusula de rescissió de contracte es va fixar en 100 milions. El fitxatge d'un davanter ha estat una operació complicada aquest estiu a l'entitat blaugrana, ja que el Barça semblava haver-se decantat fa un mes per escollir entre el francès Kevin Gameiro i l'argentí Luciano Vietto, encara que al final cap dels dos va acceptar el rol de suplent i van seguir els camins de l'Atlètico i el Sevilla respectivament.

Amb la contractació de Paco Alcácer, el Barça cobreix una plaça que li resultava determinant, des del punt de vista de la temporada passada, ja que Luis Enrique no va dur a terme gairebé cap alteració en el trident atacant per falta de confiança en els suplents de què disposava. Aquesta situació ha viscut un canvi radical, ja que en aquest inici de campionat, Arda Turan ha donat mostres més que suficients que sí que podia disposar de minuts i confiança per ser una peça més que fonamental del primer equip.

Munir, cedit al València

L'arribada de Paco Alcácer ha suposat la sortida de Munir. El davanter finalment jugarà cedit aquesta temporada al València, que tindrà una opció de compra el proper 30 de juny de 12 milions. El València es farà càrrec de la fitxa del jugador aquesta temporada i té l'opció de comprar-lo per 12 milions a la finalització del curs.

Si el València finalment adquireix els serveis del jugador, en una posterior venda el Barça es guarda el dret de tempteig per poder recuperar-lo. Munir, que portarà el dorsal número nou, arriba a Mestalla per cobrir precisament la baixa d'Alcácer.

Munir, de pare marroquí i mare espanyola, va debutar amb el primer equip del Barça amb només 18 anys, en un partit de lliga al Camp Nou en què va marcar un gol (davant l'Elx). Amb aquest debut en el campionat espanyol es va convertir en el jugador més jove del Barça a anotar a la primera jornada de Lliga. També sap el que és debutar amb la selecció espanyola absoluta amb Vicente del Bosque com a tècnic.

En el seu pas pel primer equip blaugrana, ??Munir ha jugat 45 partits oficials en els quals ha aconseguit anotar 10 gols i repartir 10 assistències.