Nico Rosberg va fer bona la pole-position en el Gran Premi de Bèlgica i va finalitzar en el calaix més alt del podi després de ser el gran dominador de la cursa. Una victòria agredolça pel pilot alemany després de veure com el seu company d'equip Lewis Hamilton, que sortia des de la darrera fila, remuntava fins aconseguir la tercera posició final.

Al primer revolt ja es va poder veure una topada entre Verstappen, Vettel i Raikkonen. Una acció que Sebastian Vettel va recriminar al final de la cursa: "Em porto bé amb en Max, m'agrada com és i el seu estil agressiu però crec que alguns dels seus moviments quan corro contra ell no són correctes, especialment en la frenada. És possible que encara ho hagi d'entendre, però en la carrera d'avui ha succeït molt". "Jo només defenso la meva posició. Si a algú no li agrada, és el seu problema. Vettel sabia que anava per l'exterior i va girar en la curva quan hi ha altres dos cotxes", assegurava el jove pilot holandès un cop finalitzada la prova.

El pilot britànic va realitzar una gran cursa i es va veure beneficiat per una bandera vermella a la volta deu del gran premi. Els dos triomfadors de la jornada van ser els dos Force India de l'alemany Niko Hulkenberg i el mexicà Sergio Pérez. Tots dos pilots van acabar creuant la línia de meta darrere de Hamilton.

La sisena posició va ser per Vettel, mentre que Fernando Alonso va finalitzar setè després de sortir des de la penúltima posició. Van tancar la zona de punts els finlandesos Valteri Bottas (Williams) i Kimi Raikkonen (Ferrari) i el brasiler Felipe Massa (Williams).

El pilot asturià va arribar a situar-se en quarta posició a la volta cinc, per davant de Lewis Hamilton. Just abans que Kevin Magnussen perdés el control del seu Renault a Eau Rouge i es mostrés la bandera vermella. El safety car i les entrades a boxes deixaven l'asturià en bona situació.

Per la seva part, Carlos Sainz va abandonar la cursa a la primera volta a causa d'una punxada, i després de remuntar set posicions en els primers revolts de la ràpida pista de Spa Francorchamps.

En les 33 voltes restants Alonso es va veure superat per Hamilton, Pérez i Vettel. Una setena posició que deixa el pilot asturià en l'onzè lloc del campionat del món, empatat a 30 punts amb Sainz.

Fernando Alonso es mostrava molt content del resultat obtingut: "Ha anat tot bé. Tota la mala sort del cap de setmana s'ha convertit en bona i hem evitat els accidents. Hem tingut sort en el moment que ha arribat la bandera vermella, l'elecció de rodes noves i el pit lane. Per tant, sortir en posició 22 i acabar setè és una gran notícia"

Rosberg va sumar el seu vintè triomf a la Fórmula 1 que li permet seguir lluitant, i es manté a la segona posició del Mundial amb 223 punts, a nou del seu company d'equip (332 punts). Més allunyat es troba Ricciardo (151 punts) tancant el podi a la classificació general.

Aquest cap de setmana del 2 i 3 de setembre el Gran Premi italià de Monza decidirà si hi ha canvi de líder al Mundial.

Accident de Magnussen

Kevin Magnussen va ser el protagonista negatiu del Gran Premi de Bèlgica després de l'accident que va patir a la volta 10 del circuit de Spa-Francorchamps. El pilot holandès va perdre el control del seu monoplaça i va destrossar les proteccions. Magnussen va patir un tall al turmell com a conseqüència de l'accident i va ser traslladat a un hospital proper per realitzar-li proves.