El colombià Nairo Quintana (Movistar) va sobrevolar els Pics d'Europa i va signar en solitari una exhibició que li va donar la victòria a la desena etapa de la Vuelta als Llacs de Covadonga, on va tornar a enfundar-se el mallot vermell de líder, rellevant David De la Cruz. Quintana, El còndor de Boyacán, es va enlairar a 5 km del cim en resposta a un atac d'Alberto Contador, va atrapar els supervivents de la fugida i va marxar imparable a la conquesta d'un cim mític on va recuperar el lideratge.

Com va fer a La Camperona, va posar en evidència els seus ?enemics, encara que no va aconseguir eliminar-los. Robert Gesink (Lotto Jumbo) el va seguir a 24 segons i el ressuscitat Chris Froome a 25. El britànic va remuntar de manera espectacular després de quedar despenjat a peu de port i va aconseguir salvar el tipus, a la seva manera, regulant, fidel al seu potenciòmetre. El cop de destral de Quintana no el va poder aguantar Alberto Contador, de nou en la baralla, però perjudicat a la meta a 1.05 minuts i ja a 2.54 a la general. Tampoc Valverde, que es va deixar 28 segons, ni el colombià Chaves, que va acabar a 1.02.

Va ser un altre cop de moral per Nairo, de 26 anys, convençut que és possible guanyar la seva bèstia negra al Tour, que l'ha relegat dues vegades al segon lloc a París. Ara s'ho creu. «Sempre vaig somiar a guanyar a aquest cim per la història que té. Ara em sento molt bé, millor que Froome, però davant la contrarellotge de l'última setmana necessito 3 minuts». Són els càlculs de Tunja

Bones sensacions per al deMovistar, que recorre a la calculadora davant la crono de Calp, a tres dies de Madrid. «Un minut és poc, però queda molta muntanya», deia Valverde, que el segueix a la general al seu cap de files a 57 segons. I 1 segon després, amenaçant, Chris Froome, l'home que mai es rendeix. Fora dels llocs del podi les diferències augmenten. Chaves s'allunya a 2.09 minuts i el madrileny Alberto Contador a 2.54.