Ara fa un any el fotògraf cordovès Pedro Madueño va resumir tres dècades de professió en noranta-dues imatges publicades al llibre Cinc minuts. Retrats periodístics. Sovint captar amb una càmera l'expressió desitjada o immortalitzar el moment decisiu d'una acció requereix més temps. Cincs minuts semblen pocs, però la realitat és que donen per a molt. Ahir, els cinc minuts previs al partit entre el CD Ebro i la UE Llagostera-Costa Brava van servir perquè la directiva aragonesa fes entrega a la presidenta del club gironí, Isabel Tarragó d'un obsequi en record del primer enfrontament oficial dels dos equips, imatge que més tard van compartir a través de les xarxes socials. Un nou retrat per a l'àlbum històric de l'entitat.

Ja dins del camp i amb els 3 punts en joc la cordialitat es va convertir en rivalitat esportiva, i en resum, els locals en van tenir prou amb cinc minuts per endur-se la victòria. En la primera acció Moustapha va aprofitar una bona jugada col·lectiva per avançar l'Ebro, i en el temps afegit Gabarre va sentenciar el triomf (2-0). El partit va durar cinc minuts més dels 90 reglamentaris. El Llagostera va 'començar' perdent, i malgrat els intents per empatar, anar a remolc va ser un contratemps que no van poder superar. L'hora del partit, les 12h, i la temperatura pròpia del 28 d'agost van ser dificultats afegides a les d'un rival que en dues jornades ha demostrat les seves credencials per guanyar-se el respecte de la categoria.

Per als d'Oriol Alsina l'inici de lliga està sent com s'esperava: complicat. Si a la primera jornada el filial de l'Espanyol ja va aigualir el retorn del Llagostera a Segona B, el debut fora de casa ha seguit la mateixa dinàmica de la temporada passada. Els gironins no aconsegueixen la victòria a domicili des del 7 de juny de 2015, a Valladolid. És cert que aquestes altures la situació que ocupin a la classificació és anecdòtica, i l'argument que aquest equip està en construcció segueix sent vàlid, però comptant que la competició no s'atura, el primer triomf no s'hauria de fer esperar més. La visita dissabte vinent de l'Atlètic Saguntí serà una nova oportunitat.