El Barça visita aquest vespre (20:15 h) l'Athletic de Bilbao, amb la intenció d'aconseguir la segona victòria consecutiva a la lliga, després de golejar el Betis al Camp Nou fa tot just una setmana (6-2). La principal novetat a l'equip serà Ter Stegen, que després de la marxa de Claudio Bravo al City serà el porter titular de l'equip.

A més del porter alemany, el Barça també recupera el lesionat Javier Mascherano, l'absència del qual en la primera jornada va possibilitar un nova parella a l'eix de la defensa amb Piqué i Umtiti. André Gomes, que arrossegava una sanció de l'any passat quan era al València, també podria disputar els primers minuts amb el conjunt blaugrana en aquesta lliga. Qui no va entrar a la convocatòria van ser els lesionats Iniesta i Mathieu ni el nouvingut Cillessen, que encara no pot jugar perquè el club no ha pogut enllestir tots els tràmits.

El Barça visita San Mamés, un camp en què li ha anat molt bé en lliga els últims deu anys, i on només ha perdut un partit (fa tres temporades) i s'ha emportat punts en els altres nou, com les dues últimes victòries (2-5 i 0-1 la temporada pasada).

La marxa de Bravo donarà la titularitat a Ter Stegen, però el primer dubte estarà en la defensa, on l'aparició de Mascherano generarà el primer interrogant, després que Umtiti hagi donat bon resultat al costat de Piqué. També passarà una cosa similar al mig del camp, amb l'arribada de Gomes i el bon paper que va fer diumenge passat el jove Denis Suárez. Al davant, amb Luis Suárez i Messi intocables, tot apunta que el golejador Arda Turan seguirà gaudint de la titularitat fins que arribi Neymar, ja que Munir és un dels jugadors que podria abandonar el Barça com a cedit aquesta setmana.

Per a aquesta línia, Luis Enrique també disposa d'un nou jugador, com és el medallista d'or olímpic Rafinha, que també s'estrena en la convocatòria de Luis Enrique aquesta temporada.

Per la seva banda, l'equip basc arriba a aquesta cita obligat almenys a puntuar després de la decebedora arrencada de temporada al Molinón, on l'Athletic va caure per 2 a 1 en un partit que va posar en evidència que diversos dels titulars habituals es troben encara en el camí d'assolir el seu punt òptim de preparació.

Valverde no podrà repetir el mateix onze que va alinear fa una setmana a Gijón ja que Mikel San José, afectat d'una lumbàlgia aguda, està pràcticament descartat per a aquest partit. Ander Iturraspe o el jove Mikel Vesga, que va ser la primera opció de canvi contra l'Sporting, es perfilen com els possibles substituts de l'internacional navarrès.

Queda també el dubte de qui ocuparà la porteria contra el Barça. Gorka Iraizoz va ser l'elegit en la primera jornada, encara que l'anunci de Valverde que aquesta temporada alternarà l'habitual titular amb Iago Herrerín i el jove Kepa Arrizabalaga plantegen una incògnita que el tècnic, no obstant, ja ha revelat quins seran els seus tres porters. Markel Susaeta, que probablement repetirà en l'onze, complirà el seu partit 400 amb la samarreta blanc-i-vermella en un partit en què San Mamés estrenarà la seva nova gespa mixta, que barreja herba natural i gespa artificial, així com també la nova coberta ampliada durant l'estiu.

Serà l'últim partit dels dos equips abans de l'aturada del proper cap de setmana a causa dels compromisos internacionals.