El Barça s'enfrontarà en la primera fase de la Lliga de Campions al Manchester City, el Borussia Mönchengladbach i al Celtic de Glasgow, en un grup que es preveu molt disputat i que ofereix un atractiu duel entre el Barça i el City, dos dels grans favorits al títol. Aquest aparellament entre els blaugrana i els anglesos es produeix just quan el City ha tancat el traspàs del porter xilè Claudio Bravo a l'equip de Manchester, i els dos duels entre els equips prometen molta passió, especialment en el barcelonisme, on el record de Guardiola encara està molt present, malgrat que també una mica diluït després que Luis Enrique hagi estat capaç d'emular en dos anys allò que va fer el seu predecessor, especialment assolint el triplet.

El segon equip fort del grup per als blaugranes és el Borussia Mönchengladbach, amb el qual l'equip català no té historial d'enfrontaments a Europa. Igual que el City, el conjunt alemany, com a quart de la Bundesliga del curs passat, es va haver de guanyar el pas a la Champions jugant una prèvia, en la que va passar per damunt del Young Boys suís, al qual va derrotar en dos partits. El tercer rival del Barça és un vell conegut, el Celtic de Glasgow, al qual s'ha enfrontat ja en dotze ocasions, amb set triomfs blaugrana, tres empats i dues victòries escoceses.

De la seva part, al Reial Madrid no li ha tocat a un grup tan exigent com el Barça, però no es pot relaxar si vol accedir a vuitens com a primer de grup. El seu principal rival serà el Borussia Dortmund, que tot i perdre jugadors importants, ha invertit bé i ha muntat un equip molt perillós. L´Sporting de Portugal, equip on va créixer Cristiano i el Legia de Varsòvia, una de les «ventafocs» de la competició, completen un grup on els de Zinedine Zidane no haurien de patir en excés per classificar-se per la següent ronda com a primers.

D´altra banda, l´Atlètic de Madrid també haura de ballar amb una de les més lletges de la competició com és el Bayern Munic, un favorit al títol. Els matalassers també es trobaran amb l'exigència del PSV, un il·lustre campió que ja van patir en els vuitens de final de la passada temporada i amb una revelació, el debutant Rostov, per jugar amb el qual l´Atlètic haurà d´afrontar més de vuit hores de vol per arribar fins a la freda localitat russa. Són els tres rivals de l´Atlètic en la que serà la seva quarta participació consecutiva a la competició, dues de les quals se li han escapat a l´últim sospir.

Finalment, el Sevilla voldrà millorar la seva última presència a la Lliga de Campions (on va quedar tercer de grup iper acabar passant a l´Europa League, que van guanyar), i confia a classificar-se per als vuitens de final en un grup molt complicat. El gran favorit per passar com a primer és el Juventus, amb Higuaín i Dani Alves com a gran novetats però sense Pogba, que serà el primer rival per als de Sampaoli, que amb el seu estil també vol marcar tendència a Europa. Serà també el retorn d´Alves al Pizjuán. El Lió ­sembla ser l´equip cridat a lluitar per la segona plaça amb el Sevilla, mentre el Dinamo de Zagreb completa el grup.

La fase de grups començarà el 13 i el 14 de setembre ia la final de la competició és disputarà el 3 de juny de 2017 al Millennium Stadium de Cardiff, a Gal·les.

La fase de grups de la Champions ha quedat de la següent manera:

Grup A

--------

París Saint Germain (FRA)

Arsenal (ENG)

Basilea (SUI)

Ludogorets (BUL)

Grup B

-------

Benfica (POR)

Nápoles (ITA)

Dinamo Kiev (UKR)

Besiktas (TUR)

Grup C

-------

Barcelona (ESP)

Manchester City (ENG)

Borussia Moenchengladbach (GER)

Celtic (SCO)

Grup D

-------

Bayern Múnich (GER)

Atlético de Madrid (ESP)

PSV Eindhoven (NED)

Rostov (RUS)

Grup E

-------

CSKA Moscú (RUS)

Bayer Leverkusen (GER)

Tottenham (ENG)

Mónaco (FRA)

Grup F

-------

Real Madrid (ESP)

Borussia Dortmund (GER)

Sporting (POR)

Legia Varsovia (POL)

Grup G

-------

Leicester (ENG)

Oporto (POR)

Brujas (BEL)

Copenhague (DEN)

Grup H

-------

Juventus (ITA)

Sevilla (ESP)

Lyon (FRA)

Dinamo Zagreb (CRO).