La segona sessió d'entrenaments lliures del Gran Premi de Bèlgica de Fórmula 1 va permetre a Red Bull prendre l'alternativa de Mercedes i situar en les dues primeres posicions els seus dos pilots, el jove holandès Max Verstappen (1: 48.085) i l'australià Daniel Ricciardo (1: 48.341). Per primera vegada aquesta temporada, Verstappen es va adjudicar la primera plaça en una sessió d'entrenaments lliures. Ho va fer amb un

inaccessible crono d'1: 48.085.

En un escenari on és clau la velocitat, però també el pas per revolt, Redbull va reivindicar el seu poder en posicionar als seus dos pilots en les dues primeres posicions de la segona sessió d'entrenaments lliures. Ricciardo, campió del Gran Premi de Bèlgica el 2014, va haver de conformar-se amb el segon lloc davant el brillant rendiment de Verstappen qui, als 18 anys, va fer el millor temps en una sessió d'entrenaments lliures. Ni l'alemany Nico Rosberg, líder al final de la primera sessió,ni el britànic Lewis Hamilton, van poder mantenir Mercedes al capdavant en el segon entrenament d'ahir divendres. El rendiment de Mercedes a la segona sessió va precipitar l'ascens a la tercera plaça de l'alemany Nico Hulkenberg (Force Índia).

Per la seva banda, l'asturià Fernando Alonso va ser castigat amb una sanció de 30 posicions per a la cursa per un canvi en la unitat de potència, fet que l'obligarà a sortir demà des de l'última posició, la qual cosa minva les seves opcions d'acabar puntuant.