El nou porter del Barça, l'holandès Jasper Cillessen, va ser presentat ahir al Camp Nou i va assegurar en roda de premsa que lluitarà per ser l'escollit a la porteria del club blaugrana i discutir la titularitat a l'alemany Ter Stegen.

El jugador, que ja es va entrenar per primera vegada amb els seus nous companys, es va vestir de curt per a una sessió fotogràfica i després es va dirigir a la sala de premsa per atendre els mitjans de comunicació.

Provinent de l'Ajax holandès, ha fitxat pel Barça per a les properes cinc temporades. El seu cost s'ha elevat fins als 13 milions d'euros, més dos milions en variables i la clàusula de rescissió del seu contracte s'ha fixat en 60 milions d'euros. En la seva compareixença, al costat del vicepresident Jordi Mestre, el director esportiu Robert Fernández i el director d'esports professionals Albert Soler, el nou futbolista del Barça va reconèixer que «he complert un somni». Va afegir que no havia tingut temps de parlar gaire amb el tècnic, Luis Enrique, i que havia compartit una estona amb Ter Stegen, el porter que parteix com a titular.

Cillessen va admetre que per ser un bon porter, una de les qualitats que s'ha de tenir és «ser bo en l'u contra u» i que espera «fer-ho bé al Barça, guanyar trofeus i que l'entrenador estigui content amb mi, encara que sé que hi ha molta competència». També va afegir que «m'entrenaré bé i el tècnic serà qui haurà de decidir. Li ho posaré difícil».

Tot i que ja va treballar amb l'equip, Cillessen no està disponible per jugar contra l'Athletic a Bilbao. Això és perquè la seva documentació no estarà a punt fins dilluns vinent i, per tant, l'internacional holandès no entrarà a una convocatòria fins després dels compromisos de seleccions. El nou porter del conjunt barcelonista ha estat convocat amb Holanda per jugar dos partits en aquests propers dies. Per tant, Jasper Cillessen només tindrà una primera presa de contacte amb els seus nous companys, la d'ahir, abans de marxar la setmana que ve amb la seva selecció. Ja va tenir temps de compartir un entrenament amb el seu company Ter Stegen i també amb el tercer porter, Jordi Masip.

A?Bravo se'l volia renovar

El director d'esports professionals del club, Albert Soler, va aclarir que la marxa del xilè Claudio Bravo al Manchester City no es va deure al fet que perdria la titularitat davant Marc André ter Stegen, «sinó que li vam presentar una oferta de renovació i ell va preferir-ne una altra». Segons confirmava Soler, «vam fer-li una oferta per renovar i als tres dies ens va dir que en tenia una altra que li interessava més». També va considerar que esportivament i econòmicament el pas de Claudio Bravo al Barça ha estat una bona operació, «ja que la balança és positiva». El director esportiu del club, Robert Fernández, va insitir que «no volíem que marxés, estàvem encantats amb ell però ho hem de respectar».