El Llagostera ha confeccionat una plantilla completament nova respecte a la que la temporada passada va perdre la categoria. El descens a Segona B i la pèrdua dels ingressos que suposa ser al futbol professional ha fet que malgrat els intents per retenir alguns dels jugadors importants del curs passat, el 95% de l'equip no continuï de blaugrana. De fet, al Llagostera 16-17 a Segona B tan sols s'hi mantenen del curs passat els porters Moragón i Ratti, Masó i Quesada, lesionat de gravetat. Quatre jugadors només del gruix dels 27 que van acabar a les ordres d'Oriol Alsina el juny passat. La resta tots s'han buscat el seu camí. Nous horitzons intentant continuar a la categoria de plata (12) o, en alguns casos, buscant l'aventura estrangera atrets per les llamineres ofertes d'altres països (4). Els altres han trobat destí a Segona B (5) amb altres clubs mentre que Tébar i Emilio Sánchez són els únics futbolistes que encara no tenen equip a menys d'una setmana perquè es tanqui el mercat.

En total són una dotzena els exjugadors del Llagostera que han aconseguit trobar equip a Segona A i que continuen al futbol professional. A Montilivi hi ha aterrat el porter René Román, un dels jugadors més destacats del Llagostera en les dues temporades a Segona A. L'andalús ha arribat al Girona per competir amb Bounou que, de moment, sembla haver-li guanyat la partida. Un altre dels jugadors que ha fitxat per un equip que va disputar el play-off d'ascens l'any passat és l'extrem José Carlos Fernández, incorporat pel Nàstic. L'andalús confia a seguir recuperant la seva millor versió i oblidar d'una vegada per totes el calvari de les lesions. De la seva banda, Samu de los Reyes torna a la disciplina del Còrdova, que el va tenir cedit al Llagostera l'últim any i mig. També esta cridat a lluitar per la part alta l'Almeria de Juanjo Expósito. El càntabre, capità llagosterenc el curs passat, va signar la setmana passada pels andalusos. De la mateixa manera continuen a la categoria de plata Ruymán , Fofo, Querol, Tito o Imaz. El canari i Fofo han trobat un lloc al Mirandés, que també ha fitxat Fran Cruz, rescindit al febrer. De la seva banda, Querol ha tornat al Reus, mentre que Tito i Imaz s'han integrat al nou projecte del debutant UCAM. Finalment, Edu Oriol s'ha consolidat ja com a lateral dret reciclat al Tenerife i Escassi va ser el primers fitxatge del Numància.

Tot i que el nivell d'exigència és molt diferent, tant Chus Herrero com José Antonio Ríos competiran enguany a la Primera Divisió de Xipre amb la samarreta de l'Anorthosis Famagusta. També viurà una nova experiència el defensa Aimar Moratalla, que ha escollit Finlàndia per seguir competint amb l'SJK Seinajoki. Per últim, Pitu Comadevall ha optat als seus 33 anys per agafar les maletes i anar-se'n a la prestigiosa lliga índia per jugar amb el Pune, on compartirà vestidor amb un altre ex del Girona com Bruno Herrero o Eidjur Gudjohnsen i Aníbal Zurdo, entre altres.

La resta de jugadors que han deixat l'equip ha baixat un escaló en el futbol i competiran a Segona B. Ho faran això sí lluny de Palamós. Un dels històrics, Jordi López, ha fitxat pel Sabadell als 35 anys. De la seva banda, el central asturià Jorge García enceta el curs al Burgos, mentre que Benja ja goleja amb la Cultural Lleonesa, un dels equips cridats a lluitar per l'ascens. El Llorca de Chumbi també és un dels grans aspirants d'aquesta temporada. Finalment, el lateral Álex Cruz, fitxat al gener passat del Toledo, s'ha incorporat aquest estiu al Melilla que dirigeix Josu Uribe.

Pel que fa als jugadors que van deixar l'equip al mercat d'hivern, Enric Pi continua al Badalona, Juanto Ortuño ha fitxat pel Ponferradina després de mig any a l'Os Belenenses de Primera de Portugal. De la seva banda, Eloy Gila, que va acabar el curs cedit al Sabadell, ha rescindit i s'ha incorporat a l'Albacete, on coincidirà amb Marc Rovirola, també desvinculat de l'entitat després d'un any cedit al Fuenlabrada. Finalment, els dos brasilers, que van aportar més maldecaps que res més, també tenen nou destí. Giva va acabar el curs al Ponte Preta i ara juga al Joinville de la segona brasilera, mentre que Mosquito ho fa a Paranaense, cedit pel Deportivo Maldonado uruguaià.