El FC Barcelona ha anunciat aquest dijous l'acord de traspàs assolit amb el Manchester City de Pep Guardiola pel qual Claudio Bravo abandona el club blaugrana per formar part del nou projecte anglès per 18 milions d'euros fixos més 2 en variables després de dues temporades on ha aconseguit conquerir 8 títols.

"El porter Claudio Bravo ha estat traspassat al Manchester City aquesta tarda, després d'haver-se concretat el fitxatge del seu substitut, l'holandès Jasper Cillessen. El FC Barcelona percebrà 18 milions garantits més 2 de variables per aquest traspàs", va assegurar el club blaugrana a un comunicat.

Claudio Bravo, després de més de dues temporades sota els pals del Camp Nou després de signar procedent de la Reial Societat en un traspàs de 12 milions d'euros, ha sumat vuit títols en el seu palmarès, i ha tingut un protagonisme especial en les dues Lligues guanyades de forma consecutiva. També va destacar al Mundial de Clubs del Japó i en l'última Supercopa d'Espanya, disputada el passat dimecres al Camp Nou.

El xilè també ha pogut celebrar la Lliga de Campions de Berlín, la Supercopa d'Europa de Tbilissi i les dues últimes Copes del Rei. En total, ha disputat 75 partits oficials i només ha encaixat 43 gols. "El FC Barcelona agraeix a Claudio Bravo seu compromís amb el club durant la seva estada, li desitja molta sort en la nova etapa com a futbolista i l'ha convidat a acomiadar-se de l'afició durant aquesta temporada", ha revelat l'entitat barcelonista.

Bravo va arribar al Barcelona en la temporada 2014-15 a petició de Luis Enrique Martínez. El porter, que portava vuit anys al club 'txuri-urdin', va recalar a 'Can Barça' amb 31 anys i amb cinc temporades d'experiència a la categoria. Aquest mateix estiu també es va anunciar l'arribada de Ter Stegen, un perfil molt diferent al del xilè. L'alemany va aterrar a Barcelona amb 22 anys i amb molt de futur per davant.

El debat per la titularitat en l'arc català ha existit pràcticament des del primer dia fins l'últim. Durant les dues temporades en les que han compartit vestidor el repartiment de rols ha estat el mateix. La Lliga per al xilè i la Copa del Rei més la 'Champions' per a l'alemany. El rendiment de tots dos ha estat esplèndid i fruit d'això són els títols que acompanyen al club, encara que la seva competència ha portat el club a prescindir, en aquest cas, de Bravo.

La seva primera temporada al club la va acabar amb el trofeu Zamora, amb tan sols 19 gols encaixats en 37 partits de Lliga. No va ser fins a la jornada 9 que va rebre el primer gol i, precisament, va ser contra el Reial Madrid, obra de Cristiano Ronaldo. Un inici de rècord, ja que va allargar aquest límit d'imbatibilitat en un inici de Lliga fins als 754 minuts.

Els números de la següent temporada, en què l'equip va tornar a aixecar el títol, són força semblants, 22 gols en 32 partits jugats, nombres només superats pel meta de l'Atlètic de Madrid, Jan Oblak.

D'aquesta manera, el rendiment del veterà porter al club ha estat òptim. Va arribar per 12 milions d'euros i es marxa per 18 més 2 en variables, i encara que la seva clàusula era de 42 milions i la venda podria haver estat més gran, el club ha fet negoci amb la seva sortida.

La recerca de minuts i de continuïtat han estat determinants perquè el xilè hagi pres la decisió de marxar. El City, comandat per Pep Guardiola, sembla que li donarà l'oportunitat de seguir gaudint d'aquesta gran quantitat que el porter demana, cosa que a Barcelona semblava que se li havia acabat, en prescindir al seu torn de Joe Hart, a qui se li estaria buscant una sortida.