No només són els pilots de primer nivell mundial com Nico Rosberg o Lewis Hamilton els que poden canviar d'equip a la Fórmula 1. Fora la pista, la feina que potser no es veu tant però que és tant o més important a la que fan els pilots, també hi ha moviments i el gironí Xevi Pujolar ha fitxat per l'equip Sauber.

El de Madremanya serà el nou màxim responsable en pista de l'escuderia suïssa, que va anunciar que Pujolar ja va firmar amb l'equip. Fins el passat mes de maig, era l'enginyer de Toro Rosso amb Max Verstappen, promesa de l'automobilisme, i ja acumula una dilatada experiència en el món de la Fórmula 1.

Els inicis de Xevi Pujolar a la Fórmula 1 es remunten a l'any 2002. Procedent d'altres disciplines, el gironí va arribar a l'espectacle per excel·lència de l'automobilisme amb l'equip Jaguar F1 Racing com a assistent de l'enginyer principal, que aleshores era Eddie Irvine. No obstant això, abans que s'acabés aquell amateixa temporada, Pujolar va tancar el seu fitxatge per Williams, on va ser l'enginyer de pilots com Mark Webber, Pastor Maldonado o Ralf Schumacher. Després d'un breu pas per Hispania Racing, el de Madremanya va assumir el lloc d'enginyer de pista novament a Williams, equip amb el qual va estar fins al 2013.

Posteriorment, la seva nova etapa el va portar a fitxar per Toro Rosso, on va estar fins la passada primavera, quan va ser acomiadat. La seva relació amb Verstappen va accelerar la seva sortida de l'equip i tot i que tenia diferents ofertes, el gironí s'ha acabat decantant per Sauber a causa de l'entrada d'un grup inversos que pot fer reflotar a l'escuderia.

Xevi Pujolar debutarà amb Sauber en el proper Gran Premi de la Fórmula 1, que es disputarà a Singapur.