L'entrenador de Sarrià de Ter Jordi Ribera serà el nou seleccionador espanyol d'handbol. El tècnic gironí deixarà el seu càrrec al capdavant de la selecció del Brasil segons va anunciar la Federació Brasilera d'Handbol per fer-se càrrec del combinat espanyol. De moment la Federació Espanyola encara no ha fet oficial el seu nomenament ni tampoc ha comentat res respecte el futur de l'actual tècnic, Manuel Cadenas.

Ribera, de 53 anys, ha dirigit la selecció brasilera durant el Jocs de Rio, en què va classificar l'equip per als quarts de final, en què va perdre contra França. Ribera tindria dedicació absoluta cap a la selecció espanyola, un fet que no feia Cadenas, que compaginava el càrrec amb el Wisla Plock polonès. Ribera ha complert la seva segona etapa al capdavant de Brasil, on va arribar el 2012. Amb anterioritat ja havia dirigit el combinat carioca del 2005 al 2008 quan també va participar als Jocs de Pequín.

Ribera va començar la seva carrera a la UE?Sarrià i també va passar pel GEiEG. L'Arrate basc li va donar l'oportunitat (1989-92) a la màxima categoria. Llavors va dirigir també el Gáldar (1992-03) i el Bidasoa (98-99). Pel que fa a seleccions ha dirigit també l'Argentina (04-05). En la seva primera etapa al Brasil, Ribera va compaginar el càrrec amb l'Ademar Lleó, amb qui va aconseguir una Copa Asobal (2009).