El sènior masculí de l'Escala i el sènior femení del Vilafant, que en tots dos casos jugaran a Segona Catalana aquesta temporada, inicien aquesta setmana els entrenaments com els equips altempordanesos que juguen a la categoria més alta.

Ara bé, si l'Escala té per objectiu millorar els resultats de l'any passat i entrar en les posicions de play-off d'ascens a Primera Catalana, el Vilafant acaba d'ascendir de Tercera Catalana i està a l'expectativa de veure com serà la nova categoria, a la qual volen seguir jugant l'any que ve.

Per una banda els d'Albert Clopés i Sílvia Garangou, que van començar aquest dimarts dia 23, presenten novetats importants a la plantilla. El principal fitxatge dels escalencs és el vilabertranenc Xavier Montalat, que ha jugat l'última temporada amb el Salt de la categoria EBA.

L'Escala també incorpora Jordi Geli (Marc Gasol), Arnau Juanola (Bescanó) i Miquel Soler. Per contra té les baixes d'Esteve Dorca (Escolàpies), David Capella (sènior B) i Sergi Company.

Per tal de posar-se en forma els escalencs ja tenen programats dos amistosos, un amb la Bisbal (dissabte 27) i l'altre amb el Sant Narcís (divendres 26) tots dos de Copa Catalunya a falta de concretar-ne un altre amb l'Onyar.

D'altra banda, les de Pepe Socorro, que aquest dilluns han iniciat la temporada 2016-17, tenen encara més novetats, amb moltes altes i baixes. Carme Crous, que se'n va a jugar a l'Adepaf, Marta Torres, Ruth Vila, Elena Vergés, Paula Catalán, Nere Isern i Clàudia Brugués són les jugadores que aquest any no estaran a les files del club altempordanès.

Per compensar aquestes baixes l'equip presenta cinc incorporacions: Ari Julià, que havia estat lesionada la temporada passada, però que ja havia jugat els dos primers anys amb el Vilafant, Meritxell Padrós i Eva Valero, fins ara jugadores del júnior del club, i Joana Morató i Sara Ferrer, que provenen del Roses.

Un Bàsquet Roses que s'ha vist obligat a renunciar a la plaça, també de Segona Catalana, que l'any passat havia mantingut, per falta de jugadores, ja que només en tenia sis.

Inici del campionat de lliga

Els dos equips ja saben des de fa dues setmanes amb qui s'enfrontaran al campionat de lliga. L'Escala s'estrenarà a casa el dissabte 17 de setembre contra el Sant Celoni, amb el qual l'any passat van guanyar el partit disputat a terres barcelonines, però en canvi, van perdre el matx de la segona volta a l'Escala.

El sènior femení del Vilafant, en canvi, debutarà a la categoria a casa contra el Calella, en aquest cas, però, una setmana més tard, el dissabte 24.

No s'ha d'oblidar, però, que tots dos equips tenen una cita prèvia el cap de setmana del 10 i 11 de setembre, a l'Escala, a la tercera edició del Torneig Tramuntana, un torneig en el qual, tenint en compte que jugen a Segona Catalana, parteixen com a favorits.