El Reial Madrid va iniciar la competició de lliga amb un triomf senzill i ampli a Anoeta, aplanat amb el gol abans de complir-se el segon minut de Gareth Bale, que va complir amb la seva tradició de marcar a l'estadi guipuscoà.

Molts aficionats no havien arribat als seus seients quan es va produir el primer gol del Reial Madrid, en una centrada de Carvajal que Bale, fidel a la seva cita amb el gol a Anoeta com en les tres temporades anteriors, va convertir en el 0-1 de gran cop de cap.

El conjunt madridista es va trobar molt còmode sobre la nova catifa de la gespa renovada d'Anoeta, mentre que el conjunt donostiarra no trenava cap acció de perill i va estar a punt d'encaixar el segon en una jugada individual de Morata.

El Madrid volia acabar amb el partit per la via ràpida i cada atac portava perill. Va estar a punt de marcar el segon al minut 20 amb un gran xut des de fora de l'àrea de Kroos.

La Reial va millorar a mesura que transcorria el partit i va començar a creure en les seves possibilitats quan els blancs van començar a decaure en el seu assetjament i va gaudir fins i tot d'una clara ocasió per empatar en un acostament promogut per ?Concha que va continuar Illarramendi qui, sol davant Casilla, va optar per la passada en lloc de rematar i va perdonar l'1-1.

Zidane, que vivia de manera intensa el partit, va demandar un nou esforç als seus jugadors i Morata va recollir el mandat del seu tècnic per, minuts abans del descans, gaudir d'una altra clara oportunitat de gol desfeta per Rulli.

No perdonaria el jove Asensio en la jugada posterior, en un altra pilota llarga de Varane al mallorquí perquè aquest, amb una gran vaselina, salvés la sortida del porter. El partit semblava ja molt decantat per al Reial Madrid que, tot i això, va mantenir el seu setge a l'àrea blanc-i-blava també en el segon període i va poder incrementar aquest marcador ja clarament favorable en una jugada d'Asensio, una altra de Morata i una rematada al travesser de Kross.

Els atacs dels de Zidane fluïen de manera constant en una segona meitat brillant en què Rulli salvaria els mobles per al seu equip en diverses accions de mèrit. Mikel Oyarzabal, seria l'únic entrebanc per als blancs i Bale, amb el temps consumit i la Reial bolcada a la recerca d'escurçar diferències va sentenciar aprofitant la seva velocitat per sorprendre la defensa del conjunt basc i fer el tercer.