Pocs àrbitres catalans i, fins i tot espanyols, poden tenir en el seu currículum que amb només 19 anys ja han xiulat a la Tercera Divisió. El palamosí Gerard Brull Acerete sí que ho pot dir. El passat diumenge, el gironí va arbitrar el partit corresponent a la primera jornada de Tercera que enfrontava el Cerdanyola i el Sant Andreu (1-0) i ho va fer amb nota, tot i la dificultat del duel, mostrant, com sempre ho ha fet, «un caràcter molt madur i molta tranquil·litat», com afirma Salvador Elías, delegat del Comitè Tècnic d'àrbitres de la província de Girona.

La progressió de Gerard Brull ha estat meteòrica. Des que el van descobrir en un partit de juvenils que ell arbitrava quan ell encara jugava amb els cadets del Palamós, que ha anat pujant de categories pràcticament sense fre. «És un noi que no aparenta l'edat que té. És molt madur i dins el camp denota tranquil·litat, pausa i mai no aixeca la veu», destaca Elías.

El fet de tocar constantment de peus a terra i que fins i tot aquesta temporada ha deixat un parell d'assignatures dels estudis per poder-se preparar físicament i tècnicament per ser àrbitre en una categoria tant exigent a nivell d'equips i de companys arbitrals com és la Tercera Divisió. «És un noi que tant de bo no tingui sostre. S'ho ha agafat amb molta seriositat i és molta gent la que li veu qualitats per seguir progressant en el món de l'arbitratge», diu Salvador Elías.

En el seu debut a Tercera del passat diumenge, no va ser fàcil per Gerard Brull ja que quan el Cerdanyola es va avançar davant el Sant Andreu, el partit va pujar el to però ho va solventar amb cinc targetes grogues durant tot l'enfrontament, que en cap moment se li va escapar de les mans.

Enguany comença una temporada molt especial, ambiciosa i complicada a Tercera Divisió per, qui sap, d'aquí poc temps, veure aquest jove i prometedor àrbitre de Palamós arbitrant a la Segona Divisió B o a categories superiors.

Quatre gironins a Tercera

Comptant el jove Gerard Brull, són quatre els àrbitres de la província de Girona que enguany xiulen a Tercera Divisió. Un d'ells destaca també per la seva joventut. Es tracta d'Oriol Jarid, de només 20 anys, un col·legiat que també «s'està esforçant de valent» i que juntament amb Brull Acerete, són dos joves dels quals «en sentirem a parlar», tal i com afirma Elías.

Els altres dos àrbitres gironins en qüestió ja acumulen més temporades i experiència a la categoria. El primer és David Garcia Rosell, de 29 anys, i que per edat ja no podria fer el salt a Segona B. El seu objectiu és mantenir la Tercera Divisió, un fet complicat i difícil per la qualitat dels joves que pujen amb força.

Daniel López Morente, de 24 anys, és el quart gironí a la categoria, Mosso d'esquadra de professió, i després de demanar-se un any d'excedència, aquesta temporada tornarà a xiular pels camps de Tercera Divisió.