Amb el Peralada com a primer líder de la categoria i la segona posició de l'Olot, amb un punt de prestigi en el debut històric de La Jonquera al Nou Sardenya davant un dels candidats a l'ascens com és l'Europa i amb les taules en el derbi empordanès entre el Figueres i el Palamós. Cap dels cinc equips de la província van perdre en el debut a la Lliga de la Tercera Divisió més competida i exigent dels últims anys. Dissabte donaven el tret de sortida l'Olot i el Peralada amb dues victòries a domicili. L'endemà, van entrar a escena els altres tres clubs gironins, l'equip fronterer dirigit per Axel Vizuete sumava un punt del difícil Nou Sardenya davant l'Europa (0-0), mentre que a Vilatenim, la Unió i el degà firmaven taules en el primer derbi gironí del curs (0-0).

L'anècdota de la primera jornada es va veure a Vilatenim, en el derbi entre Figueres i Palamós. Els palamosins es van presentar al derbi sense el porter suplent a la convocatòria, el jove ascendit del juvenil, Marc Solé. La preocupació es devia apoderar de la banqueta palamosina quan a les acaballes de la primera meitat, una topada entre Aleix Manzano i Javi Revert, va deixar al porter palamosí amb molèsties a un dit de la mà dreta.

Afortunadament el d'Amer va poder continuar i finalitzar el derbi sense problemes. El motiu de la no presència de Marc Solé entre la convocatòria, va ser, com va recòneixer el president del Palamós Joan Pau Pérez, «a causa d'una errada meva de coordinació».