Alberto de la Bella, Diego Perotti, Javi Varas, Teemu Pukki, Bernardo, Marc Valiente o Juanjo Expósito van formar part del Sevilla Atlètic en les dues últimes temporades que l'equip andalús va militar a la categoria de plata. Van ser la temporada 2007-2008 i la 2008-2009, aquesta última, l'equip va perdre la categoria i fins aquest present any no han tornat al futbol professional.

Precisament l'any del descens va coincidir amb el primer de la història del Girona a Segona Divisió. Aquell any, els sevillans només van guanyar dos partits en tota la lliga i, un dels quals, va ser contra el Girona (2-1) a la ciutat esportiva del Sevilla.

El Girona vol guanyar per primera vegada a domicili el filial sevillà, però haurà de lluitar contra un equip jove, però amb talent i amb gust pel futbol. L'arquitecte de l'equip ha estat Monchi, director esportiu del club, que ha invertit prop de 4 milions d'euros per confeccionar un equip que sigui capaç de competir a la categoria i que no estigui només un any a la categoria de plata.

L'equip va aconseguir l'ascens el juny passat derrotant als penals al Lleida i gran part del bloc d'aquell equip seguirà també a Segona. No obstant això, arriben a l'equip jugadors amb experiència a la categoria i que pujaran el nivell de l'equip. Dos d'ells són els germans bessons San Emeteria. Borja i Fede aterren a Andalusia des del Racing de Santander. També han arribat aquesta setmana dos futbolistes procedents del Nàstic de Tarragons, com són el porter Ondoa i el migcampista georgià Aburjaina. Aquest últim, li va costar al Sevilla la xifra de 1,8 milions d'euros. El lateral Carrascal, el central Álex Muñoz, el pivot italià Schetino i el jove extrem Boutobba (avui baixa per temes burocràtics) completen una plantilla que vol tenir un bon tracte de la pilota i oferir guerra.

Tot i això es trobaran amb contrincants amb molta experiència a la categoria, com pot ser el cas del Girona. Els sevillans tenen clar que el principal objectiu de l'equip és mantenir la categoria sota les ordres de Diego Martínez, que ja va ser el tècnic de l'ascens a la categoria de plata. L'únic objectiu de l'equip és evitar les places vermelles de la classificació i intentar no seguir el mateix camí de l'últim filial que hi va haver a la categoria, el Bilbao Athletic, que només va ascendir i tornar a baixar després d'estar només un any a Segona.

El Sevilla Atlètic arriba amb confiança en aquest primer partit de lliga després d'una bona pretemporada. L'equip, que té clar que vol jugar a tenir la possessió però quan calgui tirar d'ofici, ha perdut davant rivals com l'Osasuna o l'Almeria però sempre donant guerra i competint fins al xiulet final de l'àrbitre.