Maverick Viñales (Suzuki) segueix lluitant amb Dani Pedrosa (Honda) per ser el quart classificat en el Mundial de MotoGP, i ahir, en el Gran Premi de la República Txeca, disputat al circuit de Brno, va retallar-li tres punts més i se situa, a manca de set curses per acabar la temporada a nou punts (109 per Pedrosa i 100 per Viñales).

El gironí, però, ahir no va oferir la seva millor imatge, quedant en novena posició, després d'una lluita final amb les Ducati de Petrucci i Iannone per entrar en setè lloc. El circuit, mullat al principi i que es va anar assecant a mesura que anaven passant les voltes, no era el més favorable a Viñales, havent-se de conformar en cedir una posició respecte a la vuitena que tenia a la graella de sortida.

La victòria va ser per a un pilot aliè a la lluita pel Mundial, el britànic Cal Crutchlow (Honda), que va ser l'únic pilot que va muntar els pneumàtics durs tant al davant com al darrere. Rere seu va entrar Valentino Rossi (Yamaha), que recupera així la segona posició, en detriment del seu company d'equip, l'espanyol Jorge Lorenzo, que ahir no va tenir el seu dia (l'incomoda molt pilotar sobre un circuit mullat) i va acabar el darrer sobre la seva muntura. En tercer lloc va finalitzar Marc Márquez (Honda), el líder del Mundial, que minimitzava, d'aquesta manera, la pèrdua de punts respecte a Rossi al capdavant de la classificació. Amb tot, si començava la prova amb 43 punts d'avantage sobre Lorenzo, amb els resultats d'ahir, el de Cervera ha augmentat la seva renda a 53 (197 punts pels 144 de Rossi, mentre que Lorenzo es queda amb 138 en no sumar-ne cap).

A la sortida tant Dovizioso com Lorenzo van superar Márquez, que partia des de la pole position i no es va voler arriscar. En el segon gir, el mateix Márquez es va veure superat per una tripleta de pilots de Ducati, però quan la pista es va anar assecant i els pilots van començar a entrar a canviar la moto, tal com va passar al Gran Premi d'Alemanya, trobar el moment just per fer el canvi era mitja cursa. Márquez va saber encertar, igual que el britànic Crutchlow i Rossi, que ja havia escarmentat a Sachsenring, mentre que Lorenzo, amb problemes amb el primer canvi, va haver de tornar a entrar al taller i finalment es va haver de conformar en ser l'últim dels disset que van acabar la cursa.

En Moto2, Jonas Folger (Kalex) va aconseguir la victòria per davant d'Àlex Rins (Kalex), mentre que Isaac Viñales (Tech3) va pujar fins la catorzena posició (sortia vint-i-setè) i va aconseguir sumar dos punts. El Mundial el lidera Johann Zarco, amb 19 punts d'avantatge sobre Rins.

Pel que fa a Moto3, el britànic John McPhee (Peugeot) va aconseguir la victòria per davant l'espanyol Jorge Martín (Mahindra). Brad Binder segueix líder.