Fins a cinc equips de les comarques de Girona comencen a competir aquest cap de setmana en una Tercera Divisió que compta amb equips molt potents i d'altres que estan destinats a patir fins al final. El primer a debutar és l'Olot, que juga aquesta tarda al camp de l'Ascó (19.00), equip entrenat per Santi Castillejo, expreparador dels garrotxins. Calderé només té la baixa d'Escudero. L'Olot vol començar de la millor manera l'any del retorn a la categoria. Els olotins saben que són un dels favorits per estar en places de promoció i volen començar amb bon peu.

Qui també debuta avui és el Peralada. Els xampanyers han fet un equip completament nou i compten amb futbolistes de molta qualitat per afrontar amb garanties l'any, gràcies a l'afiliació amb el Girona. «No m'importa que diguin que som un dels favorits, tant de bo ho diguin d'aquí a tres mesos», afirma el tècnic, Arnau Sala. Djak Traoré és l'única baixa que té l'equip pel primer partit de lliga, aquest vespre al camp del Santfeliuenc (20.15).

El Figueres debuta demà en el derbi contra el Palamós a Vilatenim. El nou tècnic de la Unió, Chicho, destaca que enguany «hi haurà plantilles que faran un salt de qualitat i altres que seguiran amb la línia dels últims anys».

El primer rival de lliga dels figuerencs serà el Palamós, un any més amb Mármol a la banqueta. El tècnic assegura que per aquesta temporada, el seu equip «haurà de traballar molt perquè serà una temporada molt dura. Veig la categoria molt desequilibrada, amb 14 equips que fan por i els altres 6 que lluitarem per no baixar».

Juntament amb l'Olot, la novetat gironina a Tercera és la Jonquera, que va fer història amb el primer ascens en aquesta categoria. Ho van aconseguir sota les ordres d'Axel Vizuete, que assegura «que la Jonquera porti el seu escut per camps històrics aquesta temporada desperta molta il·lusió a tot el poble».