El Barça ja té el primer títol a la butxaca. Si fa un any la temporada oficial arrencava amb dubtes després de deixar escapar la Supercopa d´Espanya contra l´Athletic en una eliminatòria que va evidenciar les carències defensives dels blaugrana, enguany la història va ser totalment diferent. El mateix trofeu estava en joc; aquest cop, el Sevilla era l´adversari. I la renda de l´anada, molt més bona i còmoda. Un 0-2 que feia difícil pensar en una hipotètica remuntada. Tot i que els andalusos van collar de bon inici i van rondar amb perill la porteria de Bravo, la qualitat del Barça es va acabar imposant per tancar la nit amb una clara golejada (3-0) que només es va veure enterbolida per la lesió de Mascherano al tram final.

Un travesser al minut 5 de Ben Yedder, un xut desviat que va llepar el pal esquerre i tres córners ­seguits als primers compassos van posar la por al cos del Camp Nou, que no les tenia totes. Amb un grapat de canvis a l´onze de tots dos equips respecte al duel de diumenge al Pizjuán, era el Sevilla l´equip que havia saltat a la gespa més entonat que no pas el seu adversari. El Barça estava adormit. O superat. Fins que va aparèixer Leo Messi, però sobretot, Arda Turan. El turc, decidit a reivindicar-se després d´una primera temporada fluixa al Camp Nou, va encarregar-se de portar la tranquil·litat a l´estadi (i de passada als seus companys i a la banqueta) amb un gol que deixava l´eliminatòria encarrilada. Al minut 9, Messi va colar-se entre línies, va veure la desmarcada d´Arda dins de l´àrea i cap a ell va enviar-li la pilota. El «7» no ho va dubtar, i va creuar l´esfèrica lluny de l´abast de Sergio Rico. Uns instants de patiment i després, la glòria.

El gol va servir d´estímul per als de Luis Enrique, que a partir d´aquell moment van passar de dominats a dominadors. La pilota va ser blaugrana i el Sevilla, tot i que no va renunciar a l´atac, va endarrerir la seva possessió. Al quart d´hora, Messi la va enviar fregant al pal en una nova aproximació per ampliar l´avantatge. Tot i els bons moments dels locals, el Sevilla va gaudir d´una immillorable ocasió per empatar el partit. Clar penal d´Umtiti per mans a la mitja hora. Iborra va xutar-lo a la dreta de Bravo però el xilè, en el que presumiblement serà el seu darrer partit al Camp Nou, va endevinar les seves intencions.

Per si les mosques, el Barça va decidir sentenciar a la represa. De nou Arda Turan va ser l´encarregat de marcar. Bona triangulació dels blaugrana al 46 i el turc que superava Sergio Rico amb un xut per alt. Deu minuts després, una centrada de Digne al pal llarg va trobar l´entrada de Leo Messi, que es va encarregar de fer pujar el 3-0 a l´electrònic. A partir de llavors, ball de canvis i poques ocasions per a banda i banda. Rakitic la va tenir al 75 i Messi vorejant el descompte. I al 80, la mala notícia: la lesió de ­Mascherano, que deixava el seu equip amb deu. Tot i això, la victòria no es va escapar. Ni tampoc el primer títol de la temporada.