L’atletisme altempordanès, així com el taekwondo, és un dels esports individuals que més bons resultats dóna temporada rere temporada. En l’última, tampoc ha estat una excepció i clubs com el CA Ventalló i el CA Figueres han celebrat la trajectòria dels seus competidors. Si bé competeixen en d’altres entitats com el Playas de Castellón, Lleida Unió Atlètica o Joventut Atlètic Sabadell, amb més potencial econòmic, la realitat és que se segueixen entrenant en el terreny altempordanès, ja sigui a l’estadi Albert Gurt de Figueres, sota les ordres del cubà Augusto Godinez, o en el camp de futbol de Ventalló, amb Elena Poquet com a entrenadora.

A Ventalló, les germanes de l’Escala Àfrica i Aitana Radsma, de categoria júnior i cadet, respectivament, han fregat el títol, però han acumulat un total de cinc podis.

Un altre duet de germanes, Lydia i Patricia Ayuste, nascudes a Madagascar i atletes del Lleida, també han mostrat el seu potencial. Lydia s’ha proclamat campiona de Catalunya júnior dos cops, a més d’un podi a l’Estatal, i Patricia, ha pujat quatre cops en el calaix tant a casa com a fora després de fregar la medalla d’or en l’estrena a la seva categoria.

Uns altres atletes que competeixen a fora, però que s’entrenen a Figueres són la júnior Lluïsa Mitjà i el veterà Jordi Blanch, tercer d’Europa i que a l’octubre competirà en el Campionat del Món que tindrà lloc a Perth (Austràlia).

Patricia Ayuste es tornarà a entrenar a Ventalló

Patricia Ayuste Poquet ha estat una de les atletes altempordaneses més destacades de l’última temporada. La de Ventalló s’ha estat entrenant sota les ordres d’Augusto Godinez en el Club Atletisme Figueres, a l’estadi Albert Gurt, però competia amb el Lleida Unió Atlètica. En el pròxim exercici la de Madagascar es prepararà en el CA Ventalló, club del seu poble, on ja exerceix d’entrenadora dels equips base i on està sota la direcció tècnica d’Elena Poquet, la seva mare. Patricia, de 20 anys i ex del Sabadell, ha pujat dos cops al podi en Campionats d’Espanya promesa aquesta temporada.

Mitjà es recupera d’una lesió pensant en l’Europeu de Clubs

Una regirada en el turmell esquerre al juliol passat està fent la guitza a l’atleta figuerenca Lluïsa Mitjà, que s’ha hagut d’aturar aquest estiu. “Estava fent salts en un entrenament i em vaig girar el peu, tinc un esquinç de primer grau”, comentava la competidora del Playas de Castellón, de 18 anys. No obstant això, l’atleta formada en el Club Atletisme Figueres aspira a reaparèixer el pròxim 17 de setembre en el Campionat d’Europa de Clubs que organitzarà la seva entitat a terres castellonenques -“intentaré arribar-hi”, afegeix.

Després de perdre’s l’últim Mundial júnior per lesió, Mitjà també es prepararà per intentar anar a l’Europeu del 2017. Abans de patir aquest contratemps, la neboda de l’atleta olímpica Imma Clopés s’havia proclamat campiona de Catalunya júnior en els 400 metres tanques en aire lliure, a més d’un sotscampionat en 400 metres llisos en pista coberta. Tanmateix, en el seu debut en el club castellonenc va ser campiona d’Espanya de Clubs júnior en la prova del relleu 4x200 metres -pista coberta- i en 400 metres tanques i 4x400 m. -aire lliure. “Estic molt contenta amb el que he aconseguit amb el Playas de Castellón”, diu Mitjà, que té una marca d’1:00:85 i que somia, com tot esportista, poder anar en els Jocs Olímpics, qui sap si els de Tòquio 2020: “Hauria de rebaixar un segon cada any, és possible, però molt difícil”.