El pilot altempordanès, Maverick Viñales continua demostrant el seu potencial a MotoGP. Sense anar més lluny, ahir mateix va aconseguir acabar sisè -posició des de la qual va arrencar de la graella de sortida- al Gran Premi d'Àustria, en una nova exhibició de bon pilotatge. Andrea Iannone va aconseguir posar una Ducati al capdamunt del podi, fet que no passava des del 2010 amb una victòria aleshores de Casey Stoner. A més, l'equip italià va firmar una jornada rodona, ja que va fer el doblet amb el segon lloc d'Andrea Dovizioso.

Aquest cop, Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V), líder del mundial de l'especialitat, manté la primera posició amb 181 punts, es va haver de conformar amb un cinquè lloc. Les Ducati d'Andrea Iannone i Andrea Dovizioso no van defraudar en el moment de la sortida, en què les dues es van col·locar davant, amb Valentino Rossi just després d'ells, però també Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1) i Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V). En aquest moment, el d'apagar-se el semàfor, fins a cinc pilots es van avançar a la sortida i van haver de fer una passada pel carrer de tallers: el britànic Cal Cruchtlow (Honda RC 213 V), l'alemany Stefan Bradl (Aprilia RS-GP) , el colombià Yonny Hernández (Ducati Desmosedici GP14.2) i els espanyols Álvaro Bautista (Aprilia RS-GP) i Hèctor Barberà (Ducati Desmosedici GP14.2). Al capdavant, Iannone va intentar consolidar el seu lideratge atacat per Valentino Rossi, que va arribar a posar-se primer, però la potència i velocitat màxima de la Ducati tornava ràpid tot a la seva situació original i els errors en les frenade de final de recta van ser més dels esperats en les voltes inicials.

La situació no va variar gaire amb el pas de les voltes ja que les dues Ducati de Iannone i Dovizioso es van encarregar de marcar el ritme, perseguides per les Yamaha de Lorenzo i Rossi, amb Marc Márquez enganxat rere de la seva estela, com també Maverick Viñales (Suzuki GSX -RR), mentre tots els pilots sancionats a la sortida anaven passant pel carrer de tallers, excepte Hèctor Barberà, qui no va fer cas de la sanció i va continuar en carrera, fet que el va portar a la desqualificació quan rodava setè. El català Dani Pedrosa no va tenir el seu millor dia i finalment només va poder ser setè, mentre Pol Espargaró desè. Pròxima estació, aquest proper cap de setmana a la República Txeca.