L'italià Andrea Iannone (Ducati Desmosedici GP16) ha confirmat l'hegemonia de la fàbrica italiana en el circuit austríac Red Bull de Spielberg en aconseguir el millor temps de MotoGP per al Gran Premi d'Àustria mentre Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) s'ha sobreposat amb valentia a una forta caiguda durant els tercers entrenaments lliures.

Iannone ha aconseguit el millor temps per davant dels seus compatriotes Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1) i Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP16), tot plegat malgrat el fort dolor a les costelles, produït per un contratemps mentre s'entrenava fent motocròs, que el va obligar a estar en tractament mèdic tot el cap de setmana.

Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) ha hagut de passar per l'Hospital de Leoben, on se li ha realitzat un TAC (Tomografia Axial Computerizada), una ecografia i diverses proves més, fins que se li ha donat el vistiplau per seguir en el gran premi austríac, després de sofrir una forta caiguda en evitar al seu propi company d'equip, Dani Pedrosa, que es trobava en la seva trajectòria quan es va passar de llarg a la corba tres, en la qual havia entrat massa de pressa.

Márquez no ha volgut viatjar en helicòpter fins al centre mèdic per la poca capacitat del mateix i per la petició expressa que li acompanyés el metge del campionat, l'espanyol Ángel Chartre, per la qual cosa ha anat i tornat en ambulància després d'amb prou feines mitja hora d'estada a l'hospital.

L'italià Andrea Dovizioso s'ha posat líder en la seva segona volta, per davant de l'espanyol Héctor Barberá i de l'irlandès Laverty, tots dos sobre de Ducati G14.2, mentre Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1) era cinquè i Marc Márquez dotzè.

En la seva tercera volta Maverick Viñales (Suzuki GSX-RR) ha aconseguit la segona posició després de l'esclat de Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1), encara que li ha servit de poc doncs una volta més tard Andrea Iannone s'ha posat al capdavant de la taula, seguit a escassament 16 mil·lèsimes de segon per Jorge Lorenzo i ja amb Marc Márquez en cinquè lloc.

Els últims minuts han sigut espectaculars, amb fins a cinc pilots en mil·lèsimes de segon, fins que Andrea Dovizioso ha desbancat de la primera plaça Lorenzo per 63 mil·lèsimes de segon, amb Rossi i Iannone rodant per sota del millor temps en cadascun dels parcials per invertir a la recta de meta les seves posicions, amb el de Ducati com el més ràpid, per davant de Rossi i Dovizioso.

Si la primera línia de sortida serà íntegrament italiana, la segona serà el lloc per a Jorge Lorenzo, Marc Márquez i Maverick Viñales en ella, mentre en la tercera hi haurà els anglesos Cal Cruchtlow i Scott Redding (Ducati Desmosedici GP15), a més de l'espanyol Aleix Espargaró (Suzuki GSX-RR).