La pretemporada de mica en mica arriba al final i l'inici de la competició s'acosta. Com hi arriba l'equip i quines són les sensacions que li dóna durant aquestes setmanes de pretemporada?

Positives. Estem treballant des de finals del mes de juliol i pel que he vist estic content. Estic satisfet amb la plantilla que s'ha confeccionat tot i el baix pressupost que tenim. Hem de tenir en compte que el nostre és un dels tres pressupostos més baixos de tota la categoria. Com és obvi, als primers dies sempre hi ha un procés perquè els nous s'adaptin i agafin els conceptes del joc, que s'acoblin al sistema. Aquest procés l'estem superant i ara ens toca treballar sobre el nostre model de joc. Contra el Llagostera i el Girona B vam acabar prou contents. L'equip es va definint i això és bo.

Com sol passar, un ascens de categoria comporta canvis a la plantilla. La Jonquera no ha estat una excepció.

Hi ha hagut força canvis, sí. S'ha produït una petita revolució. Hem renovat nou futbolistes i n'hem arribat a fitxar onze. Estic molt content de com ha quedat la plantilla. Tots sabem com funciona això del futbol. Després d'uns dies de celebració i d'emocions increïbles amb l'ascens, ens tocava treballar per confeccionar l'equip. Vam haver de prendre decisions molt i molt dures. També és cert que l'afiliació del Peralada amb el Girona ens va obrir un ventall per fitxar jugadors que possiblement no haurien pogut arribar en d'altres circumstàncies.

Salvar la categoria és un objectiu únic i innegociable?

Sí. L'objectiu és salvar-se, clarament. Només cal veure els clubs històrics amb els quals ens enfrontarem i els pressupostos que tenen entre mans. I no només això:?els futbolistes que estan fitxant!?Hi ha uns quants clubs que, obertament, han dit que lluitaran per jugar la promoció d'ascens a Segona B. Nosaltres hem de pensar a salvar-nos, sobretot perquè és la primera vegada que La Jonquera és a Tercera. Sóc una persona a la qual no li agrada parlar d'objectius a llarg termini, perquè no hi crec. Només penso a preparar cada setmana i jugar cada partit com si fos l'últim. Ens agafarem al tòpic que diu que s'ha d'anar partit a partit;?això ens farà sentir més forts.

El repte és il·lusionant?

Sí. Ens fa moltíssima il·lusió. Venim de viure emocions molt grans la temporada passada. Vam aconseguir generar una gran comunió entre l'afició, el club i la plantilla. Va ser el premi al treball ben fet per moltíssima gent. Això va provocar que es despertés la il·lusió entre la gent del poble. Ho vam notar molt, sobretot al tram final. I?ara es respira il·lusió i ganes que comenci el campionat.

Parlaves d'una categoria molt complicada i competida. Com l'analitzes?

Hi ha l'opinió generalitzada que aquesta Tercera ha pujat molt de nivell. Hi ha equips que s'han reforçat moltíssim. Clubs com l'Europa, Peralada, Olot, Vilafranca, Pobla, Muntanyesa, Sant Andreu... Hi ha un grup de 8 o 9 equips que té un nivell altíssim.?Després hi ha incògnites com el Figueres o Cerdanyola, que no se sap ben bé on poden acabar. I?finalment, els que resten lluitaran per salvar-se. Allà estem nosaltres. No descarto que algun equip d'aquest paquet s'acabi colant a la festa dels grans.

Per què no La Jonquera?

Ostres, estaria molt bé!?Tant de bo, però som conscients que la competició és duríssima.

Suposem que l'any no rutlla i l'equip acaba baixant. Considera que seria un fracàs?

No em vull posar en aquesta situació. Crec que serem un equip que competirà bé i això em fa estar tranquil. No mirarem el calendari, sinó que anirem setmana a setmana. Entre els meus jugadors veig il·lusió i ambició. Serem un equip dur de batre i molt sòlid.?Esperem també ser regulars i, sobretot, gaudir de la categoria.