El Camp Nou ja ha completat el procés de canvi de gespa amb la particularitat que s'ha reforçat l'herba natural, existent fins ara, amb un model de gespa híbrida.

Segons ha informat el club blaugrana, el procés es va iniciar el passat 21 de juliol i ja està condicionat el camp perquè es pugui estrenar aquest dimecres al partit del Gamper que enfrontarà el Barça amb el Sampdoria italià.

El camp és cent per cent d'herba natural, format per pans de 1,20 metres d'ample i 3,5 centímetres de gruix, però s'ha reforçat amb la incorporació de fibres sintètiques mitjançant un cosit amb una màquina especial.

Aquest tipus d'herba és molt utilitzat en terrenys de joc de la Premier League anglesa, així com en els diferents camps de la NFL nord-americana.

La gespa híbrida proporciona més estabilitat al terreny de joc perquè aquest sigui més uniforme per a la pràctica del futbol. El primer equip ja ha estat provant aquest tipus de gespa durant l'últim any en dues parcel·les de la Ciutat Esportiva Joan Gamper i també s'ha instal·lat al camp d'entrenament Tito Vilanova.