Amb dos gols i una assistència va liquidar Leo Messi la seva tornada al Camp Nou, on el Barcelona va guanyar el trofeu Joan Gamper al Sampdòria (3-2), el seu rival en aquella primera final conquerida pels blaugrana l'any 1992 a l'antic estadi de Wembley.

En el primer onze del curs, Luis Enrique va posar només un dels fitxatges: el francès Lucas Digne; que va oferir bones sensacions al lateral esquerre. Els porters es van repartir mitja hora cadascun i el to físic de l¡equip va ser molt millor després de la golejada encaixada el passat cap de setmana davant el Liverpool.

Si el físic acompanya, els automatismes apareixen per si mateixos. Andrés Iniesta, Leo Messi al marge, va ser el que més frescos els té i va dirigir l'equip des de l'inici. Va jugar molt a prop seu Arda Turan. El turc va estrenar nova posició com a tercer davanter per l'esquerra, encara que el seu futbol va ser bastant pla en l'inici i va millorar després. Entre Iniesta, Messi i Suárez van crear l'1-0. Per ser el primer del curs va ser magnífic: passada en profunditat del manxec per a Leo, que va controlar d'esquena a la porteria i va assistir de xilena a Suárez que només va haver d'empènyer la pilota de cap.

En la següent ocasió de gol va arribar el 2-0. Aquesta vegada va ser Rakitic qui va habilitar l'argentí. Una finta va acabar amb el porter Viviano a terra i la pilota a la xarxa. Amb molt de ritme per part del Barça, el Sampdòria sempre va anar a remolc. Sense profunditat en el seu joc, només la presència de Muriel a la punta d'atac va generar algun perill, com quan va aprofitar una errada d'Iniesta per batre Bravo en el minut 23 (2-1). La següent aparició de Messi també va acabar en gol. Aquest cop en un llançament de falta. L'argentí la va posar al costat del pal esquerre de la porteria genovesa (3-1, min. 34).

El control blaugrana va ser absolut durant molts minuts, fins i tot al segon temps, amb un Sampdòria que va córrer massa i un Barça que semblava que tard o d'hora marcaria. A?la mitja hora final Luis Enrique va posar en joc a André Gomes, Samuel Umtiti, Denis Suárez i el jove Cámara. Després van entrar Sergi Samper i Munir. Va millorar Arda Turan, que va llançar una rematada a la pal (min. 66), i també Denis Suárez va topar amb la fusta. Messi va ser substituït i poc després el Sampdòria, aprofitant una badada de Mascherano, marcaria el definitiu 3-2.