L’última categoria territorial, Quarta Catalana, començarà la temporada més aviat del que estava previst en un primer moment: el cap de setmana del 3 i 4 de setembre, el mateix dia que Primera, Segona i Tercera Catalana. Hi ha equips que s’han afanyat a iniciar la pretemporada aviat, d’altres s’hi posaran al llarg de l’agost, però el que és segur és que, a dia d’avui, tots ho faran sabent qui és l’entrenador. Dels 18 equips que seran presents en el grup 30, en la meitat hi haurà una cara nova, a més de l’Espolla, que recupera l’activitat quatre anys després. El conjunt groc-i-negre estarà dirigit pel veterà Joan Geli, amb passat recent a la banqueta del Base Roses femení.

L’última banqueta que quedava per definir era la del Col·lectivitat Boliviana, que durant la setmana passada va escollir el subs­titut de Juanma Rojas. El tècnic dels figuerencs serà el bolivià César Inturias Mejía, que anteriorment havia dirigit equips base del Vilafant Atlètic. Inturias farà tàndem amb Víctor Santos i ocuparà la vacant de Chicho, un dels quatre tècnics de Quarta que canvia d’equip, però no de lliga. En el seu cas, iniciarà una segona etapa en el Vilafant Futbol Club, després d’un impàs en el Col·lectivitat. I és que els vilafantencs havien vist com Toni Cámara marxava per anar a l’Armentera, tot ocupant el lloc de Dani Morales.

Els altres dos tècnics que s’hauran de guanyar un nou vestidor, però que són coneixedors de com les gasta la Quarta Catalana, són Àlex Ferrer i Vicens Chico. El primer ha deixat el Sant Llorenç de la Muga per anar a l’equip veí, el Llers, que és el seu poble de residència i el qual ja havia estat com a tècnic de base i com a jugador. L’entrada de Ferrer cobrirà el buit de Vicens Chico, fitxat pel Siurana, lloc on es retrobarà amb el seu fill, Pol Chico, defensa dels blaus. Qui va ser entrenador de la Salle Figueres i l’Estartit femení, serà l’encarregat de substituir Jordi Satué.

Vells coneguts i exjugadors

D’altra banda, en el futbol regional, hi tornaran dos tècnics que hi havien estat anys enrere. Per una part, Joan López, amb passat a l’Espolla i al Vilafant Atlètic, viurà una segona etapa en el Sant Llorenç de la Muga. Per l’altra, l’exllançanenc Pere Cantenys, director esportiu i entrenador de l’aleví A del Navata, farà el salt al primer equip navatenc per ocupar la plaça de Marc Caritg, captat pel Sant Miquel de Fluvià.

Per contra, hi ha dues cares noves que debutaran en una banqueta amateur. Enric Font és el relleu de Quique Beltrán en el Lladó, després d’haver crescut a la base del Vilamalla i l’Empuriabrava; i Demetri Borrell, futbolista fins fa poc del Cadaqués, es farà càrrec del primer equip dels de Sa Guarda en detriment de Jordi Carreras i Paco Feria.

Vuit continuïtats

Però no tots els clubs de Quarta Catalana s’han vist obligats a buscar un relleu, ans el contrari, vuit equips han apostat per la continuïtat. El Portbou intentarà seguir a la zona alta de la mà de Jose García, i els descendits Fortià i Garriguella seguiran dirigits per David Maspla i Fran Lara per recuperar les sensacions de fa una mica més d’un any, quan van pujar plegats a Tercera Catalana.

El Base Roses B seguirà dirigit pel president dels de la Vinyassa, Baldiri Ricart, tal com passa al Garriguella i al Selvatans, amb l’incombustible Romà Brusés com a ànima de l’entitat costanera. Camallera i Vilajuïga tenen ganes de treure el cap en els llocs de privilegi i els seus projectes continuaran encapçalats per Xicu Ventalló i Juan Diego Herrera, respectivament.

Un cas a part és el del Vila-sacra, que tenia dos amateurs el curs passat i que ha optat per unificar-los -el B havia quedat més ben situat que l’A. El que era el tècnic del filial, Abdoulie Jallow, exjugador del Llers i l’Esplais, es farà càrrec del conjunt vermell.