El nou projecte del Barça, amb els quatre fitxatges realitzats fins al moment, viurà durant el trofeu Joan Gamper la seva posada de llarg davant el Sampdoria, en el primer dels actes commemoratius del 25 aniversari de la primera Copa d'Europa de la seva història conquerida pel club català. El rival escollit és el mateix que va jugar contra el Barça aquella històrica tarda del 20 de maig de 1992. Al 2017 es complirà el 25è aniversari d'aquell triomf i la idea del club blaugrana és homenatjar el Dream Team de Johan Cruyff, que encara cobra més sentit després de la mort del mític tècnic holandès.

Abans de l'inici del matx d'aquest vespre (20.30 hores/TV3), l'equip es presentarà davant l'afició. Les novetats són Denis Suárez, André Gomes, Samuel Umtiti, Lucas Digne; així com també Sergi Samper, amb fitxa del primer equip. Tots ells saltaran al camp abans del xiulet inicial per saludar els aficionats i després, durant el transcurs del partit, es començaran a veure les intencions del nou projecte, en un any en què el Barça defensarà el doblet conquerit l'any passat i tindrà, entre d'altres fronts, la renovació del seu entrenador Luis Enrique.

Els blaugrana començaran la temporada oficialment el proper diumenge, quan es mesuraran en l'anada de la Supercopa d'Espanya al Sevilla. Serà un test més seriós que no pas el d'aquesta nit davant el Sampdoria i Luis Enrique posarà tota la carn a la graella per guanyar el primer títol. La tornada es jugarà dimecres al Camp Nou.