L'espanyol Juan Antonio Samaranch Salisachs i el turc Ugur Erdener van ser elegits a Rio de Janeiro nous vicepresidents del Comitè Olímpic Internacional (COI). Samaranch, fill de l'històric expresident del COI, va ser ratificat per l'assemblea olímpica amb 69 vots a favor i 6 en contra i Erdener per 60-18.

En altres decisions adoptades durant la 129 Sessió de l'organisme, el guatemalenc Willi Kaltschmitt i ucraïnès Sergey Bubka van veure perllongada quatre anys més, fins al 2020, la seva pertinença a la Comissió Executiva.

Hi havia dues vacants a les vicepresidències del COI i, en principi, tres candidats. Però el suís Denis Oswald va anunciar la seva retirada abans de procedir a la votació. Tots dos formen actualment, al costat de l'alemanya Claudia Bokel, la comissió encarregada pel COI de validar definitivament la participació dels esportistes russos a Rio. Samaranch i Erdener ocuparan els seus càrrecs al terme dels Jocs i substituiran la marroquina Nawal El Moutawakel i el britànic Craig Reedie, que compleixen mandat. Els altres vicepresidents són l'australià John Coates i el xinès Zaiqing Yu.