Rússia va rebre ahir, gairebé en el temps de descompte, el llum verd per competir en els Jocs Olímpics de Rio, als quals arriba ferida a causa de l'absència de l'equip d'atletisme, però no morta, ja que encara té moltes opcions de medalla.

La comissió especial creada pel COI per examinar cas per cas els esportistes que componien l'equip rus va ser una mera formalitat, ja que es va limitar a certificar les decisions adoptades per les corresponents federacions internacionals. En total, uns 270 esportistes russos lluitaran per les medalles a Rio, una xifra gens ?menyspreable tenint en compte que després de la publicació el 18 de juliol de l'informe McLaren sobre el dopatge d'Estat pocs apostaven per la seva admissió als Jocs. Encara està en l'aire la sort d'alguns esportistes, com la campiona mundial de natació, Iúlia Efimova, ja que el Tribunal d'Arbitratge Esportiu encara no ha emès el seu veredicte.

Segons la premsa, l'actual equip olímpic rus pot rondar les 70 medalles, nou menys que fa quatre anys a Londres, encara que amb només 15 ors, cosa que podria ser insuficient per enfilar-se al tercer lloc en el medaller.