Dues temporades a Primera Catalana han acabat sent poques per a un l’Escala que té la il·lusió de tornar-hi. Després de mirar de reüll l’ascens a Tercera Divisió en l’estrena, el curs passat se’l va passar gairebé tot en descens i el canvi d’entrenador al març -Pere Ballart, preparador físic, ocupava el lloc de Pitu Batlle- no va ser suficient per mantenir-se.

Ara, el club escalenc ha girat full per competir a Segona Catalana dos anys després amb el màxim de garanties. La banqueta passa a ser ocupada per un exjugador del club, Albert Betu Gasca, amb passat a l’Amer, Farners i Bescanó. Al seu costat, tindrà Jordi Vilà Trona.

Els escalencs s’ho han pres seriosament i a la gespa han firmat, entre d’altres, quatre jugadors amb passat recent entre Segona B i Tercera Divisió que formaran la columna vertebral: els veterans Joan Ureña i Jordi Alforcea inicien una segona etapa -havien fitxat conjuntament per l’Escala el 2005- i joves com Argi i Pol Compte també donaran un afegit després d’haver destacat en el Figueres i el Peralada.

Josep Bruguera, conegut com a Salvat, s’ha encarregat de la confecció de la plantilla i ha donat d’alta a dos jugadors que havia dirigit en el Sant Pere Pescador i a l’Albons: el davanter Àlex Darnés, que prové del Banyoles, i el porter Joan Mill, amb passat al Roses. El capítol de fitxatges el completen Jordi Alabert, que torna; Víctor López, autor de 43 gols a Quarta Catalana amb l’Armentera; i el juvenil David Puig, que segueix les passes d’Agustí Garcia.

Salam i Lluís Ferrer, camí de la dècada

Després del desencís, un total de vuit jugadors han signat la continuïtat, d’entre els quals homes amb un llarg recorregut en el club com Salam El Harche i Lluís Ferrer -vuitena temporada, les han viscut de tots colors-, Ricard Ferrer, Adrià Serra, Josep Molinas i Marc Gasull.