Reforç de luxe per al Club Natació Figueres per a la pròxima temporada després de l´arribada de l´entrenador i alhora director tècnic Hèctor Ruiz. El nedador de Vilamalla va retirar-se el març passat de l´alta competició per uns problemes cardíacs i, un cop abandonat el Centre Natació Mataró, tornarà al club que el va veure créixer i que ara és presidit per Joan Miquel Llinares.

Ruiz, campió d´Espanya d´aigües obertes per últim cop el 2015, va militar en el club figuerenc sota la direcció de Sergi Aznar dels 8 als 16 anys, edat en què va ser captat pel Centre d´Alt Rendiment de Sant Cugat. Ara, amb 25, i després de veure com unes arítmies -que no es van poder solucionar en una operació- el privaven de poder lluitar per anar als Jocs Olímpics de Rio, donarà un salt qualitatiu a un centenar de joves de totes les edats a qui entrenarà cada dia des de les 4 de la tarda fins a les 9 de la nit.

Els darrers dies Ruiz ja ha deixat el CN Mataró i la casa que tenia al Maresme, a tocar la piscina de la capital, per tornar a casa, a Vilamalla. Com a tècnic va començar en els benjamins del Mataró i des del desembre era entrenador del Grup d´Esports Nàutics de Roses.

Tot i no poder competir a un alt nivell per recomanació dels metges, a Ruiz se l´ha vist en diferents travessies populars, com la que va guanyar al juliol passat a Llançà, a la Verge del Carme.

Ara, té el repte de potenciar una secció amb molt planter que entrenarà al costat de Borja Carrascal després de la marxa d´Isaac Tudela i de Roberto Martínez.