Natació

Hèctor Ruiz torna als orígens després de dir adéu als Jocs

El nedador vilamallenc ha hagut de retirar-se de l'alta competició i entrenarà el Club Natació Figueres, on va estar vuit anys

04.08.2016 | 08:16
Ruiz, al 2007, quan tenia 16 anys, abans de marxar al CAR

Reforç de luxe per al Club Natació Figueres per a la pròxima temporada després de l´arribada de l´entrenador i alhora director tècnic Hèctor Ruiz. El nedador de Vilamalla va retirar-se el març passat de l´alta competició per uns problemes cardíacs i, un cop abandonat el Centre Natació Mataró, tornarà al club que el va veure créixer i que ara és presidit per Joan Miquel Llinares.

Ruiz, campió d´Espanya d´aigües obertes per últim cop el 2015, va militar en el club figuerenc sota la direcció de Sergi Aznar dels 8 als 16 anys, edat en què va ser captat pel Centre d´Alt Rendiment de Sant Cugat. Ara, amb 25, i després de veure com unes arítmies –que no es van poder solucionar en una operació– el privaven de poder lluitar per anar als Jocs Olímpics de Rio, donarà un salt qualitatiu a un centenar de joves de totes les edats a qui entrenarà cada dia des de les 4 de la tarda fins a les 9 de la nit.

Els darrers dies Ruiz ja ha deixat el CN Mataró i la casa que tenia al Maresme, a tocar la piscina de la capital, per tornar a casa, a Vilamalla. Com a tècnic va començar en els benjamins del Mataró i des del desembre era entrenador del Grup d´Esports Nàutics de Roses.
Tot i no poder competir a un alt nivell per recomanació dels metges, a Ruiz se l´ha vist en diferents travessies populars, com la que va guanyar al juliol passat a Llançà, a la Verge del Carme.

Ara, té el repte de potenciar una secció amb molt planter que entrenarà al costat de Borja Carrascal després de la marxa d´Isaac Tudela i de Roberto Martínez.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema