Ahir al migdia, a les oficines de Fontajau estaven molt pendents del despertar a Rio de Janeiro. La selecció espanyola ja és a la Vila Olímpica preparant el seu debut en els Jocs, diumenge contra Sèrbia, i a l´Uni sabien que, poc després d´aixecar-se, a primera hora del matí a Brasil, Leo Rodríguez havia de donar el seu vistiplau per escrit a fitxar per una temporada amb l´Spar Citylift Girona.

Una incorporació que va impactar ahir en el mercat de Lliga Femenina 1 perquè Girona, un club que econòmicament encara no ha arribat al nivell del Perfumerías Avenida, havia aconseguit trencar una lògica que semblava ben clara en el bàsquet espanyol: les grans jugadores marxen a equips de lligues europees que poden pagar salaris que no es veuen aquí. Després de no renovar amb Perfumerías Avenida, amb qui l´any passat es proclamava campiona de lliga superant l´Uni a la final, el futur de Leo Rodríguez semblava que passava per Rússia o, com moltes d´altres jugadores d´alt nivell, per Turquia. La seva incorporació a un equip rus no es va acabar de concretar i, amb un grapat de bones ofertes turques sobre la taula, Leo Rodríguez i el seu entorn van començar a dubtar després del cop d´estat frustrat i la posterior involució democràtica del govern d´Erdogan. Aquí l´Uni es va saber moure bé i convèncer l´escorta canària que el millor és afrontar els Jocs Olímpics amb la tranquil·litat que la temporada vinent viuràs en una ciutat com Girona, en un club amb aspiracions de guanyar la Lliga i que també et permet seguir competint a Europa. Leo Rodríguez va acabar signant ahir el contracte i l´Uni ha gairebé completat, només una falta interior que s´anunciarà aviat, la plantilla més compensada que ha tingut mai a Lliga Femenina-1. «Estem molt contents. La Leo s´afegeix a una plantilla amb molt talent i ara només falta posar-la a treballar», assegurava ahir el director esportiu del club, Pere Puig, sobre un fitxatge que va ser molt benvingut a través de les xarxes socials i que reforça el conjunt que ara entrenarà Eric Surís com a clar candidat a lluita amb Perfumerías Avenida pel títol de Lliga.

Formada a la base del Gran Canària, Leo Rodríguez va passar per la NCAA, universitat de Florida, abans d´incorporar-se al Perfumerías Avenida, equip on ha jugat les seves úniques tres temporades com a professional. Notable especialista en el tir exterior, l´arribada de Leo Rodríguez donarà moltes més variants en el joc exterior de l´Uni, que compta ara amb molts perfils, fins a set de diferents: Noemí Jordana, Rosó Buch, Leo Rodríguez, Ainhoa López, Helena Oma, Haley Peters, Ify Ibekwe (aquestes dues últimes també poden jugar per dins). Com a interiors més pures, el club té anunciades, de moment, la grega Artemis Spanou i la portuguesa Sofia Silva. Després d´alguns canvis de rumb obligats, el darrer fitxatge serà una pivot europea per ocupar la plaça de cinc pura. Una peça que s´anunciarà ben aviat i que completarà una plantilla de deu jugadores per a Eric Surís.