El Barça va debutar aquesta pretemporada amb una còmoda victòria davant un fluix Celtic de Glasgow, al qual va deixar sense cap opció ja en el primer temps, en què va quedar definit el marcador final (1-3). Messi va jugar els primers 45 minuts i amb l'argentí al camp, el Barça va tornar a gaudir dels seus millors moments de futbol.

Va ser una primera part fàcil per a un Barça que va dominar a plaer i només es va complicar la vida quan els dos centrals (Antonio Martínez i Mathieu) van evidenciar falta de precisió amb la pilota als peus. Una acció fàcil en la qual el porter català va enviar la pilota al central del filial, va acabar amb una errada en el control que va aprofitar Griffiths a la mitja hora per empatar el partit (1-1), després que Arda Turan avancés els blaugranes amb un gran gol.

Malgrat l'empat, l'equip de Luis Enrique va tornar a fer-se amb el partit i amb el marcador, ja que un minut després el Celtic va tornar el favor i en una centrada de Cámara, el central Ambrose va enviar la pilota al fons de la seva pròpia porteria (1-2).

El tercer gol blaugrana va arribar després d'una gran combinació d'equip, que va arrencar amb un canvi de joc de Messi, va ?seguir amb una passada en profunditat de Cámara a Suárez i una centrada gairebé des de la línia de fons de l'uruguaià a Munir, que va entrar pel centre i només va haver d'empènyer la pilota dins de la porteria (1-3).

Samper va entrar a la segona part per Messi, mentre que el Celtic va afrontar amb set jugadors nous els segons 45 minuts. Tot i que el domini no va ser tan perseverant, el conjunt blaugrana no va tenir cap problema al camp i va gaudir d'un parell de clares oportunitats per ampliar el marcador. La primera al minut 56, quan Denis Suárez va retallar bé i el porter de l'equip escocès va haver tirar-se a terra per aturar la pilota. Més fàcil va semblar una ocasió de Luis Suárez, abans de ser substituït, quan es va trobar amb una pilota franca dins l'àrea, però va optar per disparar amb l'esquerra i la pilota va sortir molt desviada.

L'única opció del Celtic en el segon temps la va desbaratar una segur Masip sota pals, que poc després va entrar a la ronda de canvis de la qual només es va salvar Aleix Vidal, que va acabar amb el braçalet de capità.

Després d'aquest partit, el Barça torna a Barcelona en espera d'un segon amistós, que es jugarà aquest proper dimecres, a Estocolm, davant del Leicester, campió de la Premier League la temporada passada. Serà un partit segurament més exigent al d'ahir, davant jugadors com Mahrez, Okazaki o Drinkwater que van fer la temporada passada el seu equip campió a Anglaterra.

L'oportunitat dels joves

Per a alguns futbolistes aquests amistosos de pretemporada són d'allò més importants. Per als jugadors del filial, poder demostrar amb el primer equip el que valen, en grans estadis i davant grans rivals és important per cridar l'atenció a Luis Enrique.

Sense anar més lluny, ahir, Juan Cámara, que va jugar al lateral esquerra, va ser designat com a millor jugador del partit. A la segona part van entrar la majoria de jugadors de l'equip entrenat per Gerard López i altres, com el mateix Cámara o Martínez, van sortir d'inici. Aquest últim no guardarà gaire bon record d'aquest primer partit després de la greu errada que va suposar el gol del Celtic.