El president rus, Vladímir Putin, va tornar ahir a la càrrega per rebatre l'exclusió dels Jocs Olímpics de Rio dels esportistes russos que no estiguin implicats en casos de dopatge, advertint que la seva absència desvirtuarà la competició. «La situació surt no només del marc legal, sinó també del sentit comú. Cal dir amb tota claredat que els politicastres curts de mires no volen deixar l'esport en pau. És un intent de portar a l'esport les regles que, lamentablement, dominen en la política mundial », va denunciar.

Putin, que no acudirà a la cerimònia d'inauguració dels Jocs, va afegir que «és evident que l'absència dels esportistes russos, líders en moltes disciplines, disminuirà notablement el nivell de competitivitat i l'espectacularitat de la competició».

En particular, va expressar el seu complet desacord amb el veto a l'equip d'atletisme i va denunciar una campanya dirigida contra els atletes russos en la qual es va anul·lar la presumpció d'innocència i es va aplicar la responsabilitat col·lectiva. «No podem estar d'acord amb la infundada desqualificació dels nostres atletes amb historials absolutament nets de dopatge. No podem acceptar-ho amb el que és, de fet, una oberta discriminació. Amb tota seguretat, la justícia imperarà», va assegurar.

Alhora, va avançar que Rússia intentarà que es faci justícia exclusivament «en el terreny legal» i «en estricta consonància amb la Carta Olímpica».

De la llista original de 387 esportistes inclosos en l'equip olímpic rus, n'han caigut ja, a més dels 67 atletes, 22 remers, set nedadors, cinc piragüistes i quatre ciclistes, entre d'altres, per tenir historials de dopatge o incomplir les regles de la AMA.