El projecte de l'Olot per recuperar la categoria de la Segona Divisió B va començar el passat 14 de juliol. Al capdavant de l'equip hi ha Ramon Maria Calderé, un entrenador que les ha vist de tots colors i que vol aconseguir amb l'Olot el que ja ha fet amb altres equips: ascendir de categoria.

S'ha confimat la renovació d'Hèctor Simon. Està cridat a ser un jugador important.

Serà molt important per a l'equip. La negociació ha estat complicada perquè no és el mateix jugar a Segona B que a Tercera, però ahir finalment es va concretar. Sabíem amb en Sergi Raset de les possibilitats del club i del jugador per renovar i estem contents d'haver-ho fet.

Jose Martínez, Uri Santos, Abel Solé... valora positivament la renovació d'aquest perfil de jugadors?

S'han quedat jugadors veterans que, més enllà de la seva qualitat tècnica i la seva experiència sobre els terrenys de joc, ajudaran a fer grup i a tirar l'equip endavant.

Han arribat futbolistes d'un perfil més jove i també s'estan entrenant amb l'equip jugadors del juvenil. Ja n'hi ha que li hagin cridat l'atenció?

Sí que he notat que hi ha jugadors joves que poden donar sorpreses. Hi ha un jugador del juvenil, l'Alfredo, que si la Lliga comencés demà tindria molts números de ser titular, per prestacions i per treball. No coneixia el club ni els joves del futbol base i estic gratament sorprès amb alguns. Ja m'han demanat si tornaran amb el juvenil i, de moment, segur que segueixen amb nosaltres.

De fet, l'equip compta amb jugadors amb experiència ?contras?tada i altres que potser encara han d'explotar.

És una barreja. Valoro molt que els joves es mostrin molt agraïts. S'esforcen i tenen moltes ganes de fer coses, tot i que a vegades volen anar massa ràpid, però són molt agraïts.

Quines peces queden perquè es doni la plantilla per tancada?

Amb Hèctor Simon només falta un porter per substituir Gianni. Pel que fa a les altres posicions, estic molt content amb el que tenim.

Com veu el grup després d'aquestes primeres setmanes d'entrenament?

Vam fer dobles i triples sessions i a partir d'ara abaixarem una mica el ritme perquè jugarem més partits amistosos. Alguns ja estan acostumats a treballar amb més càrrega de sessions i a altres els està costant una mica més. El vestidor està molt bé ja que està molt unit.

L'altre dia van disputar el primer amistós davant l'Al-Wahda (2-0). En pot treure algunes conclusions?

Vam sortir molt motivats i amb ganes de fer-ho bé davant un equip de la primera divisió de la lliga àrab i a més a més, entrenat per en Javier Aguirre. Sincerament, vam estar per sobre del que m'esperava. Pensava que patiríem més però vam donar una molt bona imatge. Potser estem contents massa aviat però aquest és el camí. És d'agrair també que vinguessin gairebé 700 persones a veure el partit.

Precisament l'afició acostuma a ser un factor important per a l'equip a l'hora de sumar victòries.

Vaig quedar gratament sorprès per la gent que va venir l'altre dia. Ja m'han dit que a Olot hi ha molta expectació per veure el futbol i per conèixer el nostre projecte. A Olot ja hi ha tradició i malgrat baixar la temporada passada, la il·lusió segueix intacta i esperem que l'equip respongui.

Quin Olot espera que veiem aquesta temporada?

Som a Tercera i hi haurà equips molt potents i molt competitius. Vull intentar ser dominador del joc, fer un joc ofensiu. Estem treballant molt el tema de la possessió i tenir l'ordre del joc a partir de la pilota.

Tenim un camp magnífic i estem obligats a jugar a futbol, alternant-ho amb atacs ràpids. Un dels problemes de l'any passat va ser la falta de definició en atac i aquest any en Sergi Raset ràpidament va moure fitxa i va firmar tres davanters, Marc Mas, Sergio Álvarez i Uri Santos, per solucionar aquest dèficit.

Ras i curt. L'objectiu és recuperar la Segona Divisió B?

Sí. Hi ha grans equips a la categoria, com el Peralada, l'Europa, el Vilafranca, la Pobla... Crec que serà una de les temporades més igualada dels últims anys. L'objectiu principal és quedar entre els quatre primers...

Què és el que més el va engrescar per fitxar per l'Olot?

És un club molt seriós i les seves perspectives de futur em van convèncer. L'objectiu de recuperar la Segona B i les prestacions del club són molt importants, a més, poder tornar i quedar-me a Catalunya també és important per a mi. Després d'ascendir amb equips d'altres comunitats, el que vull és fer-ho amb l'Olot.

Ha entrenat per la província de Barcelona, a Reus, a fora en clubs com el Burgos, el Terol, el Palència... Tenia ganes de venir a entrenar per la província de Girona?

Sí, per què no. Malgrat donar moltes voltes m'agrada estar a prop de casa. He estat a València, a Aragó, a Castella i Lleó... No tinc cap problema per moure'm. Sempre dic que ser un entrenador no és treballar, és fer el que t'apassiona. Ho faig tan apassionadament que em moc pel que m'agrada. En aquests moment, l'Olot em crida molt l'atenció perquè hi ha gent seriosa i complidora. El club vol seguir creixent i jo no rebutjo seguir creixent professionalment.