El migcampista portuguès André Gomes va ser presentat ahir al migdia com a nou jugador del Barça, després de superar la revisió mèdica i saltar al Mini Estadi amb la samarreta del seu nou equip. Gomes va assegurar que va ser «senzill» decantar-se per l'oferta del Barça ja que, segons la seva opinió, la seva «personalitat i filosofia de joc» s'adapten a l'estil del club blaugrana.

Després de signar el seu nou contracte de cinc anys amb l'entitat catalana, el migcampista portuguès, de 22 anys, va comparèixer en roda de premsa afirmant que el que «vull és seguir creixent i aprenent, aquí hi ha molts jugadors de referència. Tinc gairebé 23 anys i tinc temps per convertir-me en un jugador millor, que és el que espero». En aquest sentit, el directiu Albert Soler va admetre que en el pressupost en fitxatges del club per a aquesta temporada no estava prevista la incorporació del portuguès, si bé va puntualitzar que es va apostar pel seu fitxatge ja que era «una oportunitat esportivament important». Preguntat per què va triar el Barça per sobre d'altres ofertes com la del Reial Madrid, Gomes va puntualitzar que es va tractar d'una decisió «personal i de filosofia de club».

«Cada club té la seva personalitat i crec que el Barça s'assembla més a la meva», va dir Gomes, qui, no obstant això, en cap moment es va referir directament a una suposada oferta del club blanc.

També es va mostrar diplomàtic quan va ser preguntat per les seves preferències entre l'argentí Leo Messi, ara company d'equip i Cristiano Ronaldo, amb el qual juga en la selecció portuguesa. «Cristiano i Messi són dos grandíssims jugadors, però ara el més important és Messi i el Barça. Tinc ganes de gaudir d'això», va precisar. El quart fitxatge del club blaugrana per a aquesta temporada ja ha parlat amb el seu nou tècnic, Luis Enrique, però no s'incorporarà a la disciplina del seu nou equip fins al 8 d'agost, data de tornada de les seves vacances.

El secretari tècnic de l'entitat blaugrana, Robert Fernández, va matisar que l'exjugador del València estava «controlat» des de feia temps i va destacar que es tracta d'un jugador amb un gran marge de progressió per créixer en un equip que actualment compta amb vuit migcampistes.

Preguntat, precisament, sobre la competència que tindrà per guanyar-se un lloc a l'onze inicial, el vigent campió de l'Eurocopa va demanar una mica de paciència. «La competitivitat és molt important, però el que més desitjo és aprendre. Tinc 22 anys i en el que penso és a gaudir i arribo per fer-ho tan bé com es pugui», va afegir.