La selecció espanyola absoluta és dirigida, des del dijous de la setmana passada, pel basc Julen Lopetegui, que substitueix Vicente del Bosque. Avalat per la seva trajectòria a les banquetes, amb dos títols europeus amb Espanya sub19 i sub21, el seu pas com a porter a les files del Barça va deixar molts dubtes ara fa dues dècades.

Després d´encaixar nou gols entre un partit contra el València en el Gamper i un altre contra el Saragossa a la Supercopa, Johan Cruyff li va donar una nova oportunitat al camp del Figueres, al novembre del 1994, en els quarts de final de la Copa Catalunya. Tampoc va anar com esperava i, de Vilatenim, de ben segur que no en guarda un bon record.

Lopetegui va ser el porter titular d´un Barça on també hi eren Romario, Eusebio, Ivan de la Peña i Jordi Cruyff. Després que els figuerencs es deixessin igualar un 2-0, l´accés a la següent ronda es va decidir a la tanda de penals.

Allà, Quim Ferrer va mostrar més encert que Lopetegui. En el cinquè penal el figuerenc Quique Beltrán tenia la missió de marcar-lo perquè la Unió no fos eliminada, però el porter guipuscoà semblava induït per l´infortuni. "Si el fallava quedàvem eliminats, el vaig tirar a la dreta del porter, ell es va estirar a l´altre costat, la pilota va anar al pal, anava forta, li va rebotar a l´esquena i va entrar a dins", recorda en aquest setmanari el garrotxí, residint actualment a Navata i tècnic els últims mesos del Lladó i del Besalú.

Aquest fet va donar ales a l´equip de Raül Longhi, que davant 8.000 espectadors acabaria eliminant els de Cruyff.

Pocs dies després d´aquell partit, Lopetegui explicava a Mundo Deportivo que "la veritat és que la fortuna no m´està acompanyant, qui vulgui veure bruixes, les veurà, però jo no crec en coses estranyes, crec en el que veig: rebots, la jugada del penal (a Figueres) jo no l´havia vist mai abans".

Al final d´aquella temporada, el Barça tornaria a Vilatenim per jugar un amistós en el comiat de Pitu Duran, però Lopetegui, present al camp, se´l va perdre per lesió i el seu lloc va ocupar-lo Angoy. Lopetegui, que provenia del Logronyès, va estar tres cursos al Barça, com a suplent de Busquets i Vitor Baía, i al 1997 acabaria renaixent en el Rayo Vallecano.