Un dimecres a Saragossa. Un gran partit de l'Spar Citylift Girona en general, i d'Ify Ibekwe en particular, va servir a l'equip que llavors entrenava Xavi Fernández per assegurar-se la classificació per al play-off de la darrera temporada. Aquell vint-i-tres de març, un dimecres, l'Uni es va sobreposar a la baixa de Noemí Jordana per guanyar a la pista del Mann Filter. Era la penúltima jornada de lliga regular i ara, després del sorteig del calendari, l'Spar Citylift Girona sap que tornarà a Saragossa un dimecres, en aquest cas el 28 de setembre, per jugar la primera jornada de lliga. El debut a Fontajau serà el següent diumenge, 2 d'octubre, contra el Ferrol. Els esperats duels contra el Perfumerías Avenida seran el 27 de novembre a Fontajau, just després de l'aturada per seleccions, i l'11 de març a Salamanca.

L'inici de lliga, dimecres 28 de setembre, arriba just després d'un cap setmana on, sobre el paper, l'Spar Citylift Girona haurà jugat la final de Lliga Catalana contra el Cadí a la Seu d'Urgell. El problema, però, és que algunes fonts situaven les gironines com el substitut del Conquero com a rival del Perfumerías Avenida a la Supercopa d'Espanya (prevista per al dissabte 24 de setembre a Salamanca). A l'Uni, però, no han rebut encara cap notificació oficial sobre la seva possible participació en un partit que no veuen amb excessius bons ulls. Ahir, al voltant de la FEB, també es valorava l'opció que si el Conquero acabés jugant la propera temporada a Lliga Femenina 1, podria ser el mateix equip de Huelva el que disputés la Supercopa com a vigent campió de la Copa de la Reina. De moment, però, l'equip de Huelva continua amb el seu enfrontament amb la FEB per la decisió d'excloure'ls de LF-1 per deutes. La reclamació del Conquero i de dos equips més va provocar que ahir la FEB ajornés el sorteig del calendari de Lliga Femenina 2.

Les dues grans referents de Mann Filter de la darrera temporada, la base Gabi Ocete i l'escorta Paola Ferrari, jugaran enguany juntes al Gipuzkoa. Així, el tècnic de les aragoneses, Víctor Lapeña, ha hagut de reconstruir un equip on continuen una de les joves clàssiques de la casa, Carolina Esparcia, i dues importants peces ?interiors: Zlatanova i la barcelonina Luci Pascua. Rachel Vanderwal, l'any passat a Gernika, és un dels fitxatges de més nivell que ha fet al costat de l'holandesa Natalie Van den Adel i l'americana Jenkins.

Quatre dies més tard, diumenge, l'equip que aquesta temporada entrena el gironí Eric Surís debutarà a Fontajau contra un Ferrol que, de moment, està bastant ?menys fet que el mateix Mann Filter o el mateix Uni. La seva peça més destacada de l'any passat, la jove Laura Quevedo, jugarà amb el Salamanca després de proclamar-se aquest estiu campiona d'Europa sub-20 al costat de la blanenca Iho López (Florida State) i de les noves jugadores de l'Uni Ainhoa López i Helena Oma. Lino López continua a la banqueta de les gallegues i, de moment, també ha pogut mantenir a una base prou interessant, Anna Suárez, i haurà de tornar a rebuscar en el mercat nord-americà per confeccionar un joc interior consistent. De moment, la primera aposta és Megan Podokwa. Sobre el paper, l'inici del calendari és prou favorable a l'Uni, que té rivals més forts -Perfumerías Gernika, Cadí, Gipuskoa- ja ben entrada la competició, però, a més, el director esportiu de les gironines, Pere Puig, destacava que a la primera volta l'equip evitarà els desplaçaments més complicats i això beneficiarà al grup a l'hora de combinar Lliga Femenina i Eurocup. «La primera volta ens afavoreix perquè tenim més partits a Fontajau que a fora i amb desplaçaments prou còmodes per compaginar-ho amb Europa», explicava Pere Puig, que fa setmanes que té completada la plantilla a l'espera de poder anunciar com queda el joc interior, on el club dubta si acabarà arribant una jugadora més (comunitària)?o dues més: comunitària i nord-americana.

Eric Surís té previst començar els entrenaments el dia 1 de setembre i, a l'espera de com quedi el joc interiror, aquell dia el tècnic gironí podrà comptar amb tota la plantilla menys Haley?Peters (jugant a la WNBA)?i Ify Ibekwe (en una lliga autraliana). De les dues, Peters és dubtosa per a la Lliga Catlana i inici de campionat, en funció de fins on arribi amb San Antonio en el play-off de la WNBA, mentre que Ibekwe s'hauria d'incorporar al voltant del 20 de setembre.