La voracitat i l'inconformisme li van reportar ahir a l'anglès Lewis Hamilton (Mercedes) la seva cinquena victòria al Gran Premi d'Hongria, acompanyada, aquesta vegada, del suculent premi de liderar el Mundial de Fórmula 1 amb sis punts de renda sobre Nico Rosberg.

Per cinquena vegada en les sis últimes proves del campionat, el britànic va alçar el trofeu que l'acredita com a vencedor. A aquesta repetida celebració sobre el primer calaix del podi ha afegit avui una major eufòria: guanyar a Budapest li va permetre sobrepassar els quatre triomfs de l'alemany Michael Schumacher, amb qui compartia el rècord històric de victòries a la ciutat hongaresa, i assumir el lideratge del Mundial amb una conducció absolutament dominant.

"He estat capaç de gestionar els pneumàtics, el cotxe, la distància i de reaccionar quan era necessari. Els doblats m'han causat alguns problemes, però ho he mantingut tot al seu lloc", va explicar en roda de premsa el tres vegades campió del món de Fórmula 1.

La victòria en el Gran Premi d'Hongria li permet a Hamilton arribar al primer lloc del Mundial per primer cop aquestat temporada. L'anglès va arribar a acumular un desavantatge de 43 punts respecte a Nico Rosberg, el seu company i principal rival pel títol. Al circuit Hungaroring va arribar amb una diferència d'un punt. Aquest diumenge la va dinamitar amb una brillant sortida.

Amb aquesta fita va confirmar la reacció que va començar a Mònaco, en la sisena prova del campionat, i que va prosseguir al Canadà. A Bakú es va retrobar amb la victòria Rosberg -guanyador de les quatre primeres proves del curs- però les dues anteriors cites del calendari, a Àustria i Gran Bretanya, van ser dominades igualment per l'anglès.

Amb 52 graus centígrads sobre l'asfalt, la temperatura més alta del cap de setmana, la gestió dels pneumàtics va resultar fonamental per al desenllaç de l'onzè Gran Premi del curs. I a això es va dedicar Lewis Hamilton després fer-se amb la primera posició abans del pas pel revolt número 1. Aquí es va mantenir durant una carrera que va dominar com va voler, per a desesperació de Nico Rosberg.

Malgrat que el seu segon lloc li va costar el liderat del Campionat del Món, l'alemany va recalcar que tot segueix "estant ajustat".

En un cap de setmana marcat per la controvertida decisió de la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA) de penalitzar amb un pas pel carrer de garatges aquells pilots que superessin en més de tres ocasions els límits del traçat als revolts 4 i 11, va trobar el millor rendiment del seu McLaren Honda, Fernando Alonso.

Si el seu company, l'anglès Jenson Button, va ser l'únic participant que no va completar les 70 voltes al circuit d'Hungaroring per un problema d'oli, l'asturià va retrobar la sensació de satisfacció amb el seu meritori setè lloc.

"He estat el primer de la resta de pilots, perquè Mercedes, Red Bull i Ferrari estan per sobre dels altres", va dir el dues vegades campió del món

Carlos Sainz (Toro Rosso), que partia des de la sisena posició, al final va haver d'acabar cedint dos llocs per acabar el Gran Premi en vuitè lloc, després de veure's superat en la sortida per la millor arrancada dels McLaren. "Tenia un ritme similar al seu, però els dos primers revolts no és un lloc adient per jugar-se-la".

La propera setmana el circ de la Fórmula 1 es desplaça a Alemanya, on Rosberg buscarà revertir la situació i recuperar el timó.