El Barça està instal·lat des d'ahir a les instal·lacions d'entrenament de la selecció anglesa, a Saint George's Park (Anglaterra), on fa dos anys, Luis Enrique va començar el seu camí d'èxit amb l'entitat catalana com a tècnic del primer equip. Durant l'estiu del 2014, el conjunt blaugrana també va fer aquesta estada a territori britànic i la temporada va acabar amb el segon triplet de la història del club. D'aquella expedició que uns mesos més tard ho guanyava tot només repeteixen l'experiència sis futbolistes: Masip, Montoya, Munir, Samper, Mathieu i Sergi Roberto. La resta de la plantilla que va viathar ahir no ho va fer al juliol del 2014.

L'expedició blaugrana va arribar a Birmingham per estar-hi cinc dies i començar a agafar el to físic i ritme de competició necessari per començar la temporada.

Ahir mateix, a dos quarts de vuit hora catalana, el tècnic asturià va dirigir la primera sessió amb els seus futbolistes. La gran novetat va ser Leo Messi. L'argentí, que va retallar una setmana les seves vacances per viatjar amb l'equip a l'estada a Anglaterra, va disputar el seu primer entrenament aquesta temporada. Al seu costat, una de les altres potes del trident, Luis Suárez, inseparables com sempre, juntament amb els jugadors disponibles del primer equip i els citats del filial.

Qui també es va incorporar amb l'equip és el turc Arda Turan. El seu futur passa per seguir jugant al Barça, però els rumors, el fitxatge d'André Gomes i la imperial necessitat del club per fer caixa, fa que sigui un dels candidats a abandonar el conjunt blaugrana aquest mateix estiu.

Deixant de banda aquesta possibilitat, el turc també forma part d'aquesta estada que s'allarga fins el proper dissabte, 30 de juliol. En aquest període de cinc dies, el Barça realitzarà dobles sessions d'entrenament abans de viatjar, el mateix dissabte al matí cap a Dublín, on a la tarda disputaran el primer partit d'aquesta pretemporada davant el Celtic (18 h), en un partit emmarcat dins la Internacional Champions Cup.

Un cop finalitzi aquest partit, l'equip tornarà a posar rumb cap a Barcelona per tornar-hi el proper dilluns, on ja s'incorporaran amb l'equip, entre d'altres, els altres dos sud-americans, Javier Mascherano i Claudio Bravo.