Jon Izagirre (Movistar) va aconseguir la seva primera victòria al Tour de França després d'imposar-se en solitari en la vintena etapa de la ronda gal·la, disputada entre les localitats de Megéve i Morzine.

El campió d'Espanya contrarellotge es va convertir en un gegant en l'ascens del Joux Plane, sota la pluja, i en un meteorit en la baixada, en la que, jugant-se el tipus, va deixar al colombià Jarlinson Pantano (IAM) i a l'italià Vincenzo Nibali (Astana), que van cedir 19 i 26 segons a la lína d'arribada.

Enmig de ciclistes del seu equip va entrar el jersei groc d'aquesta edició, Chris Froome (Sky), que lluïa un somriure d'orella a orella en creuar la línia d'arribada. I no és per menys, amb el complicat descens de l'últim port i després de l'ensurt que havia tingut en l'etapa de divendres, el britànic va voler minimitzar riscos de cara a la darrera etapa de muntanya, i de competició, abans de fer la desfilada als Camps Elisis.

L'etapa va ser moguda i ja des del primer port del dia van començar els atacs, mai per homes importants a la general. Izagirre va entrar a la fuga bona, incitada per l'incombustible Peter Sagan (Tinkoff) i, en l'últim port, el Joux Plane, van començar els atacs per l'etapa. Izagirre va arrencar tard i, un a un va anar caçant els primers en saltar del grup, rematant-los en un descens magistral.

Classificació etapa: 1. Jon Izagirre (Movistar), 4h 06:45; 2. Jarlinson Pantano (IAM), a 19 s.; 3. Vincenzo Nibali (Astana), a 42 s.

Classificació general: 1. Chris Froome (Sky), 82 h 10:37; 2. Romain Bardet (Ag2r), a 4:11; 3. Nairo Quintana (Movistar), a 4:27.