Andre Greipel, el Goril·la de Rostock, va aprofitar l'última opció a la capital francesa en una ajustada arribada en què va batre l'eslovac Peter Sagan (Tinkoff) i el noruec Alexander Kristoff (Katusha), donant temps a un gran grup que va tancar en línia, abraçat,tot l'equip Sky amb Froome al centre.

Froome va tornar a sentir "una sensació que persegueix tots els ciclistes" a la part més alta del podi parisenc, acompanyat del francès Romain Bardet, l'ultralleuger de l'Ag2r orgull del ciclisme gal, segon classificat, i del colombià Nairo Quintana (Movistar), tercer. Quintana va ser el somriure disconforme. Va arribar "millor que mai" a la recerca del "somni groc" i va marxar amb un malson maquillat pel tercer lloc del calaix, lluny de la imatge esperada, fora de forma, impotent per reaccionar davant el poder de Froome. El podi de Quintana, el triomf d'etapa de Ion Izagirre i la general per equips del Movistar són els punts de consol de l'esquadra espanyola, que havia començat el Tour disposat a destronar Froome.

També van pujar al podi el campió del món eslovac Peter Sagan i el polonès Rafal Majka. Tots dos el vaixell del Tinkoff després de la retirada d'Alberto Contador a Andorra. Sagan va estar imperial. Va guanyar tres etapes, es va enfundar el cinquè mallot verd de la regularitat consecutiu i va ser declarat "supercombatiu" del Tour 2016. Majka es va adjudicar el mallot de punts de rei de la muntanya per segona vegada i el jersei blanc de millor jove va anar a parar per primera vegada a l'esquena d'un ciclista britànic, Adam Yates (Orica), de 23 anys, feliç a més amb el quart lloc de la general. El ciclisme espa?nyol es va salvar de la sequera més absoluta gràcies al triomf d'etapa de Ion Izagirre a Morzine. El campió d'Espanya contrarellotge va salvar l'honor amb una gesta baixant el Joux Plane que quedarà per a la història.