El Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) ha rebutjat aquest dijous el recurs de l'atletisme rus i l'ha deixat fora dels Jocs Olímpics de Rio d'aquest estiu. El dictamen del TAS, publicat a la seva pàgina oficial, manté la suspensió contra la Federació d'Atletisme de Rússia decretada per la Federació Internacional d'Atletisme (IAAF) per l'escàndol de dopatge.

El recurs contra la decisió de la IAFF va ser presentat per 68 atletes russos, entre ells entre ella la tsarina de la perxa, Yelena Isinbáyeva, i el Comitè Olímpic de Rússia.

La resolució del TAS podria ser clau per a la presència de l'equip olímpic rus en les Olimpiades Rio 2016 després que el dilluns l'informe McLaren encarregat per l'Agència Mundial Antidopatge (AMA) acusés Rússia de dopatge d'Estat durant els Jocs d'Hivern de Sotxi. "Segons el meu punt de vista es tracta d'una decisió subjectiva, d'una decisió una mica polititzada, que no té cap base jurídica", ha anunciat el ministre d'Esports de Rússia, Vitali Mutkó, tan bon punt s'ha conegut el dictamen, anunciat a Lausana pel secretari general del TAS, Matthiue Reeb, que ha precisat que aquest pot ser apel·lat en un termini de 30 dies.

El TAS ha confirmat la validesa de l'argument de la IAAF que estableix que els atletes de les federacions suspeses no poden participar en competicions organitzades per la IAAF, segons la Carta Olímpica, "tret que satisfacin uns criteris específics".

"Alguns atletes"

Per això, deixa la porta oberta al fet que alguns atletes russos "que compleixin aquests criteris se'ls permeti competir en els Jocs de Rio". Aquest criteri consisteix a entrenar a l'estranger durant diversos anys i haver estat controlat per agències antidopatge d'altres països.

En aquests moments, només la saltadora de longitud Daria Klíxina, bronze en els Europeus del 2014 i campiona nacional el juny passat, pot participar en els Jocs en entrenar a Estats Units.