A

ndré Gomes, nou fitxatge del Barça, està considerat com una de les perles del planter del Benfica, però pocs saben que havia iniciat el seu camí al club rival, el Porto, que va acabar per fer-lo fora amb 15 anys.

Gomes va néixer el 30 de juliol de 1993 a Grijó, un barri de Vila Nova de Gaia, una ciutat famosa pels seus cellers de vi des de la qual es pot veure Porto i el riu Duero separa les dues localitats. El nou migcampista del conjunt blaugrana es va criar a finals dels anys 90 i 2000, quan el Porto reforçava el seu prestigi nacional i internacional. De nen i adolescent, va veure guanyar al club dels seus amors sis campionats, una copa de la UEFA (2003) i una Lliga de Campions (2004), entre d'altres títols. El Porto estava de moda i la majoria dels nens es morien per jugar al seu planter. André Gomes ho va aconseguir quan va entrar amb nou anys en els infantils. Va ser avançant categories fins als 15 anys. Va arribar a ser capità, ja que la seva excel·lent tècnica i temperament tranquil li avalaven. No obstant això, el club va decidir no comptar més amb Gomes.

Un curs més tard, el prim i alt migcampista se'n va anar al Boavista, on va estar-hi dues temporades, entre el 2009 i el 2011. A la 2011-2012, el filial del Benfica el va fitxar.

Debuta amb el primer equip el 18 d'octubre del 2012 a un partit de Copa i a partir d'aquí, alterna el filial a Segona amb el primer equip. El 16 abril 2014, en la tornada de les semifinals de la Copa de Portugal, marca el que va ser el seu millor gol amb la samarreta vermella del Benfica i contra el Porto de la seva infància.

Ara, 7 anys després de ser descartat, és nou jugador del Barça.