Marc Gasol serà baixa definitiva per als Jocs Olímpics de Rio 2016 després de no haver-se recuperat totalment de la lesió que es va fer al peu dret, de la qual va ser operat el mes de febrer passat. El pivot dels Grizzlies va confirmar, en un comunicat conjunt amb la Federació Espanyola de Bàsquet, que no ha aconseguit «la necessària alta mèdica» per arribar a temps a la cita olímpica.

Marc Gasol es va lesionar el 8 de febrer passat en un partit de l'NBA davant els Blazers. Dies després va ser sotmès a una operació quirúrgica i va començar la recuperació. Després de sis mesos de progressió en la malaltia el pivot no ha aconseguit arribar en les condicions esperades a Rio 2016.

«Després de mesos d'intens treball individual de recuperació, que ha tingut continuïtat durant les últimes tres setmanes en la concentració preolímpica, fent tots els esforços possibles encaminats a què els terminis de recuperació li permetessin formar part de la Selecció a Rio, Marc Gasol no ha aconseguit la necessària alta mèdica», detallava el comunicat conjunt.