Ahir es va fer públic el calendari de Tercera Divisió per aquesta temporada, en què participen cinc equips de la província de Girona. El Figueres, que comença a Vilatenim en un derbi contra el Palamós, és l'únic equip gironí que comença la lliga a casa. L'Olot ho farà en un llarg desplaçament a Ascó, el Peralada visitarà el Santfeliuenc i La Jonquera debutarà a la categoria al complicat camp de l'Europa.

De fet, és curiós el cas del conjunt figuerenc. Abans de la jornada 6 ja haurà disputat tots els derbis de la primera volta, davant Palamós, La Jonquera, Peralada i Olot, per aquest mateix ordre.

La realitat és que a dia d'avui, sabent el potencial dels rivals per les seves incorporacions, jugadors o història el que és evident és que tots els equips han de jugar entre ells, però hi ha algunes dates del calendari que cal recordar, per exemple el dimecres 12 d'octubre, quan es jugarà la única jornada entre setmana de tot el campionat. Haurà de fer quilòmetres un dia laborable el Peralada, que en aquella jornada 9 visitarà el camp del Sant Andreu. També haurà de fer carretera aquell mateix dia l'Olot, que jugarà al camp de la Montanyesa i La Jonquera, que es veurà les cares amb el Granollers. En canvi, el Figueres i el Palamós rebran a casa el Júpiter i el Sabadell B, respectivament.

L'últim partit de l'any coincidirà aquesta temporada també amb l'últim de la primera volta, on tots els gironins menys el Figueres, que ho farà a a Granollers, jugaran a casa. L'Olot rebrà el Manlleu, la Jonquera el Santfeliuenc, el Palamós el Vilassar de Mar i el Peralada el Júpiter. Aquests partits, però a la inversa de terrenys de joc, es repetiran a la jornada 38 de Tercera Divisió, l'última, que està fixada per al cap de setmana del 14 i 15 de maig, quan acabarà la lliga.

Serà una lliga on es veuran molts derbis gironins, alguns marcats per la proximitat com el Figueres-Peralada o la Jonquera-Peralada. En total, durant aquesta temporada 2016-2017, els aficionats de Tercera i també del futbol gironí, disfrutaran i podran veure fins a 20 derbis provincials.