El Barça va anunciar ahir que ha tancat per a aquesta temporada una pròrroga del contracte de la samarreta amb la companyia Qatar Airways. L'entitat blaugrana, a més, confirma que les condicions econòmiques i d'exhibició de la publicitat de la companyia, tant a la samarreta com al Camp Nou, es mantenen com els últims anys.

D'aquesta manera, el Barcelona manté a un dels seus principals socis econòmics, encara que tot apunta que ho fa amb unes xifres molt allunyades respecte al pacte que en el seu moment havia assolit l'anterior vicepresident econòmic, Javier Faus, abans de les eleccions a la presidència de la temporada anterior. El govern de Qatar manté aquesta aliança amb el Barça des que l'anterior president barcelonista, Sandro Rosell, arribés a la presidència el 2010. Primer va ser amb la denominació Qatar Fundation i en l'actualitat és amb Qatar Airways.

En unes declaracions realitzades a través dels mitjans del FC Barcelona, el vicepresident de mercats i comunicació, Manuel Arroyo, va dir que «Qatar Airways ens ha ajudat a fer més gran el Barcelona els últims anys. Els èxits que han acompanyat al club són, en part, obra seva». De la seva banda, el director general del Grup Qatar Airways, Akbar Al Baker, ha apuntat: «Fa tres anys que vam establir una associació emblemàtica amb una entitat esportiva d'aquesta dimensió. Ens sentim molt orgullosos i és un gran honor continuar amb aquesta relació».

Continua el «cas Neymar»

El grup d'aficionats denominat «Seguiment FCB», precandidats a les passades eleccions a la presidència del Barça, va explicar ahir que presentarà una denúncia a la Comissió de Disciplina del club perquè puguin «dirimir les responsabilitats des d'un punt de vista social de la sanció executiva que li ha costat al FC Barcelona un import de 5,5 milions d'euros, així com un destacat perjudici d'imatge, arran del cas Neymar».

«Seguiment FCB» argumenta que després del tancament del cas, «el club reconeix haver comès dos delictes, accepta pagar una multa de 5,5 milions d'euros i l'expresident Sandro Rosell i l'actual president del Barça, Josep Maria Bartomeu, queden alliberats de qualsevol acusació». El grup vol que la Comissió de Disciplina obri un expedient disciplinari contra els socis del club Jordi Casesc, Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, i que «nomeni, d'entre els seus membres, un instructor per determinar els fets acreditats i les sancions que es puguin derivar».